Ponturi pentru turiștii care ajung la Târgul de Crăciun de la Viena. Cât costă o cană cu vin fiert și o porție de cartofi cu cârnați

Sambata, 03 Decembrie 2022, ora 14:35
7992 citiri
Ponturi pentru turiștii care ajung la Târgul de Crăciun de la Viena. Cât costă o cană cu vin fiert și o porție de cartofi cu cârnați
Târg Crăciun Viena FOTO UTV.ro

Târgul de Crăciun de la Viena este destinația preferată de mulți dintre românii care vor să-și petreacă sărbătorile de iarnă în afara țării.

Pentru cei care ajung pentru prima dată în capitala Austriei, la vestitele târguri, există câteva ponturi care îi pot scuti de neplăceri.

De exemplu, în cazul în care vă doriți să cumpărați o cană cu vin fiert, veți plăti 8 euro, jumătate din preț reprezentând garanția pentru cana din ceramic. Dacă nu doriți să păstrați recipientul, îl puteți aduce înapoi vânzătorului și veți primi banii plătiți drept garanție, potrivit utv.ro.

Ponturi pentru turiștii care ajung la Târgul de Crăciun de la Viena

1. Târgurile sunt deschise și în weekenduri și au un program destul de lung, între ora 11:00 și 21:00,

2. Fiecare târg este unic, cu tematică proprie.

3. Să aveți și bani cash pentru plățile de la târg, nu toate căsuțele acceptă plata cu cardul.

4. În Viena bate vântul destul de tare. Luați-vă haine groase chiar dacă vedeți că o sa aveți parte de 16 grade Celsius.

5. Ce bei? Vin fiert (Glühwein), orange rum și Beer Punch, interesante la gust, dulci și fructate și în special fierbinți, pentru că frigul o cere. La târgurile de Crăciun băuturile calde se servesc în căni de ceramica (fiecare târg are o cană specifică). Veți plăti băutura (4 euro) și garanția pentru cană (4 euro). Daca nu doriți să păstrați cana, o puteți duce înapoi și vă recuperați banii de garanție (4 euro)

6. Ce mănânci? Majoritatea gustărilor costă între 4 si 8 euro (gogoși, langoși, cârnați, supă de gulaș în bol de pâine, cartofi copti, creveți. Prețul vestiților cartofi umpluți oscilează între 6 și 9 Euro, iar un wurst este între 3 si 6 Euro.

7. Marea majoritatea a produselor sunt autentice, handmade. Prețurile la suveniruri încep cu 3 euro

8. Ai acces gratuit la concertele de colinde susținute de coruri internaționale. Spectacolele au loc vinerea, sâmbăta și duminica.

9. În interiorul primăriei, la parter, cei mici au ocazia să se distreze în timp ce învață să prepare fursecuri sau să facă lumânări.

Citește și:
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
USR Iași se află din nou în mijlocul unor tensiuni majore după ce trei membri au anunțat deja că vor să candideze pentru primărie în timp ce unii cer inclusiv dizolvarea conducerii....
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...