Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 03:29
6220 citiri
Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București
Primarul Capitalei Nicușor Dan a fost acuzat că „fură” Crăciunul FOTO Facebook / Nicușor Dan

Târgul de Crăciun din București a pornit într-o nouă ediție, după ce anul trecut acesta a fost anulat din cauza restricțiilor pandemice.

Spre deosebire de anii anteriori, bucureștenii care vor participa la târg vor avea de plătit un bilet de intrare, la fel ca în multe alte orașe din lume.

Organizarea târgului de Crăciun din București a fost, până la începutul lunii noiembrie, incertă, în contextul situației pandemice din România. Pe 11 noiembrie primarul Capitalei Nicușor Dan explica că municipalitatea ia în considerare organizarea târgului, și că, spre deosebire de anii trecut, acesta va fi organizat de un operator privat.

„În această iarnă, în condițiile în care criza sanitară ne lasă, Municipalitatea va organiza un târg de Crăciun în Piaţa Universităţii, care nu va costa Municipalitatea nimic. Toate costurile pe care Municipalitatea le plăteşte o să fie recuperate din închirieri. Şi suntem în discuţii pentru închirierea unui operator privat care să organizeze târgul de Crăciun”, a spus Nicuşor Dan.

Târgul avea să se deschidă oficial pe 26 noiembrie, în Piața Universității. Cu toate astea, o altă diferență față de anii trecuți este că accesul în incinta târgului este permis doar persoanelor care prezintă certificatului verde COVID. Totodată, cei care vor să meargă la târg au de plătit o taxă de cinci sau șapte lei.

În aceeași seară, fostul primar al Bucureștiului și actual ministru al Familiei, Gabriela Firea îl ataca pe Nicușor Dan pentru taxa de intrare și îi cerea să o scoată.

„În calitate de senator al cetăţenilor din Bucureşti, solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare de 7 lei pentru accesul în Târgul de Crăciun, aplicată copiilor peste 12 ani şi adulţilor! Oricum, ar fi trebuit să pună la dispoziţie suficiente bilete care se puteau procura on-line, pentru a evita aglomeraţia de la intrare, unde se taie acum bilete, ca în vremuri de tristă amintire”, relata Gabriela Firea.

„Taxă pe bucurie”

Atacurile la adresa lui Nicușor Dan au venit apoi și din partea Tineretului Social Democrat (TSD), care l-a acuzat pe edil că arată „lipsă de empatie” și că a „furat” Crăciunul.

„Taxa pe bucurie, o lipsă de empatie‼️ Nicuşor Dan, primarul care ne-a furat Crăciunul‼️ Unde aţi mai văzut taxă la intrarea într-un târg de Crăciun❓ Taxarea accesului, impusă de Nicuşor Grinch la mini-târgul de Crăciun reprezintă o bătaie de joc la adresa oamenilor!”, a transmis TSD.

Ce alte orașe au taxă

Cu toate astea, la o scurtă privire prin alte orașe sau capitale ale lunii, există numeroase exemple în care s-a „furat” Crăciunul. De exemplu, în Londra, târgul de Crăciun este organizat în Hyde Park iar taxa de intrare este între 5 și 7,5 lire (n.red.: între 29 de lei și 43 de lei). O altă capitală, Roma, ține târgul în centrul orașului iar biletul de acces este cuprins între 7 și 30 de euro (n.red: între 35 de lei și 150 de lei). În Berlin biletul este mai ieftin - 3,5 euro (17 lei).

Alte orașe care cer taxă de intrare pentru târgul de Crăciun:

Gabriela Firea, furioasă că liderii coaliției ”dau cu piciorul” candidaturii sale la Primăria Capitalei: ”Vor trebui să dea explicații”
Gabriela Firea, furioasă că liderii coaliției ”dau cu piciorul” candidaturii sale la Primăria Capitalei: ”Vor trebui să dea explicații”
Gabriela Firea i-a reproșat liderului PSD, Marcel Ciolacu, că ”nu a luptat suficient” pentru candidatura ei la Primăria Capitalei, susținând că, potrivit sondajelor ”corecte”, ar avea...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#targ de craciun, #Nicusor Dan Primaria Capitalei, #Gabriela Firea, #PSD, #TSD , #stiri Nicusor Dan