Înainte de Postul Crăciunului sunt ultimele zile când mai poți mânca de dulce. Ce bunătăți găsești la târgul IOR din Capitală

Vineri, 11 Noiembrie 2022, ora 21:07
2532 citiri
Înainte de Postul Crăciunului sunt ultimele zile când mai poți mânca de dulce. Ce bunătăți găsești la târgul IOR din Capitală
Mii de sărmăluțe vor fi preparate sub ochii vizitatorilor FOTO: Facebook târg

Postul Crăciunului începe din 14 noiembrie 2022 și ține până pe 24 decembrie, inclusiv. Până atunci, găsești bucate alese, “de dulce”, așa cum o cere datina dinaintea postului, la festivalul "Lăsata Secului" care se desfășoară în perioada 11 - 13 noiembrie, în parcul IOR din București.

Se fac plăcinte cu brânză și se bea vin

De “Lăsata Secului înaintea Postului de Crăciun” se fac plăcinte cu brânză, se bea vin şi se mănâncă fripturi.

Este vorba despre un festin gastronomic închinat Sărbătorii “Lăsata Secului înainte de Postul Crăciunului”, cu sarmale, ciorbe, fripturi, plăcinte și vinuri alese.

Târg cu bunătăți în Capitală

Organizatorii vor aduce în fața oamenilor o îmbinare a tradițiilor și obiceiurilor populare legate de această sărbătoare. Vor avea loc expoziții și ateliere tradiționale, în care se vor prezenta rețete vechi, de sute de ani și bunătăți pregătite chiar sub ochii vizitatorilor.

Vedetele festivalului vor fi cu siguranţă ceaunele, cuptoarele și vasele de lut tradiționale, în care vor fierbe mii de sarmale pregătite chiar sub ochii oaspeților.

Ce produse tradiționale poți să găsești

La târg se găsesc și produse tradiționale precum păstrama de berbecuț la grătar, de oaie la ceaun, tocană de oaie cu mămăliguță, cotlete de berbecuț la grătar, păstrama în bere la tigaie, sloi de oaie, păstrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate vor face pereche cu bărdăcuțele cu vin, precum și brânzeturi de toate felurile, de la cele tradiționale la brânzeturi fine, ca să fie pentru gusturile tuturor.

Tot în “buricul târgului” vei descoperi şi tainele celor mai acre murături şi a celor mai dulci gemuri şi dulceţuri de toamnă, iar pentru cei care se pregătesc pentru zilele de post, gospodinele vin la târg cu zacuscă de vinete sau de ghebe, miere și păstură, dulceţuri, siropuri şi sucuri naturale sau mere aromate, numai bune de păstrat peste iarnă.

S-a deschis și târgul de Crăciun din Sibiu

Pe 11 noiembrie, în Sibiu s-a deschis târgul de Crăciun. Ziua deschiderii a fost marcată de un moment artistic în care doi actori, îmbrăcați în îngeri, au recitat o urare specifică sărbătorilor de iarnă, urmat de momentul aprinderii bradului și plasei luminoase.

Inna, Carla's Dreams, Andra, Irina Rimes, Nicole Cherry, The Motans și mulți alți artiști fac un spectacol la Craiova vineri, 11 noiembrie, când s-a deschis Târgul de Crăciun și când sunt programate premiile muzicale românești.

Căsuțe de poveste unicat, amplasate în cinci piețe, un brad înalt de peste 20 de metri, peste un milion de beculețe și figurine luminoase și un patinoar de 700 mp sunt pregătite să-și primească oaspeții în capitala Olteniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Percheziții la traficanți de droguri care acționau din 2022, în București și județul Timiș. Membrii rețelei făceau parte dintr-o structură internațională
Percheziții la traficanți de droguri care acționau din 2022, în București și județul Timiș. Membrii rețelei făceau parte dintr-o structură internațională
La data de 17 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pun în aplicare...
Turneul lui Ion Țiriac de la București s-a ”golit” de vedete. Ce-au făcut românii
Turneul lui Ion Țiriac de la București s-a ”golit” de vedete. Ce-au făcut românii
Trei nume importante, Stan Wawrinka, Denis Shapovalov şi Lorenzo Sonego, au părăsit turneul de tenis Ţiriac Open (ATP 250), dotat cu premii totale de 579.320 de euro, după ce au pierdut...
#targ, #Bucuresti, #bunatati, #inainte, #post Craciun , #targuri