ALDE nu va merge la consultarile de la Cotroceni anuntate de Iohannis

Vineri, 05 Aprilie 2019, ora 18:09
4241 citiri
ALDE nu va merge la consultarile de la Cotroceni anuntate de Iohannis

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, anunta ca partidul pe care il conduce nu va onora invitatia la consultari lansata de presedintele Klaus Iohannis, afirmand ca Iohannis nu e interesat de consultari reale, ci doar de simularea lor. ALDE refuza sa dezbata teme de Justitie, atat timp cat Iohannis refuza sa comenteze situatia procurorului general Augustin Lazar, despre care au aparut informatii in legatura cu activitatea din perioada comunista.

"ALDE nu va onora invitatia la consultari lansata azi de presedintele Klaus Iohannis. In general, dl Iohannis nu e interesat de consultari reale, ci doar de simularea lor. Nu vrea dialog autentic, vrea doar sa tina predici de pe scarile Cotrocenilor; nu are niciodata indoieli si nu doreste sa asculte parerea altora. Nu acceptam sa dezbatem teme de Justitie, atat timp cat dl Iohannis refuza sa comenteze o problema de maxima gravitate pentru aceasta. Una extrem de concreta si de actuala, precum prezenta in fruntea Parchetului General a unui executant jalnic al dispozitiilor regimului comunisto-securist", scrie Tariceanu pe Facebook.

El spune ca pozitia ALDE e ferma," Augustin Lazar trebuie sa plece din functie si trebuie sa o faca neintarziat".

"Orice minut in functie constituie o palma nemeritata pe obrazul celor care au avut curajul de a infrunta fatis regimul comunist in anii de trista amintire. Atat timp cat dl. Iohannis va tacea pe aceasta tema il vom considera nu dezinteresat de subiect, ci complice al fostilor tortionari. Iar sub umbrela acestei complicitati, partidul nostru nu are ce discuta cu presedintele in problematica Justitiei", afirma liderul ALDE, presedinte al Senatului.

Presedintele Klaus Iohannis invita reprezentantii partidelor parlamentare la consultari pe tema situatiei din justitie, saptamana viitoare.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, ca nu va participa la consultarile de la Cotroceni convocate de presedintele Klaus Iohannis pentru ca nu-i place personajul, dar reprezentanti ai partidului vor merge la discutii. Dragnea spune ca i se par foarte bune temele de referendum anuntate de seful statului.

PSD si ALDE ar urma sa se intalneasca cu presedintele in 12 aprilie, fiind ultimele partide din seria consultarilor care incep in 11 aprilie, cu PNL.

Citeste si:
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
La începutul lunii septembrie, imediat după scandalul demiterii lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, atât PSD, cât și USR PLUS și AUR au anunțat că depun moțiune de...
Sursa: NEWS.RO