Aripa liberala a tineretului din ALDE revine la PNL: Ne intoarcem acasa

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 10:41
5244 citiri
Aripa liberala a tineretului din ALDE revine la PNL: Ne intoarcem acasa
Foto: Facebook / Ionut Negoi

Copresedintele Tineretului ALDE Ionut Negoi a decis sa paraseasca formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin si sa revina in PNL.

Negoi acuza conducerea partidului ca promoveaza doar interesele PSD si oamenii fara valoare din anturajul propriu.

"Am infiintat ALDE incercand sa construim o formatiune politica in care principiile liberalismului sa fie cu adevarat respectate. Dupa mai bine de un an de la fondarea acestui partid, observam ca nu doar liberalismul pe care ni-l doream cu totii, ci chiar si ideea de libertate in sine e interzisa in ceea ce a devenit partidul-marioneta al PSD", sustine Ionut Negoi, potrivit unui comunicat de presa.

El mai declara ca tineretul pe care a fost ales sa il reprezinte nu are niciun cuvant de spus in fata celor care detin fraiele partidului, iar oamenii de valoare pe care a reusit sa ii aduca parasesc rand pe rand formatiunea, dezamagiti de promovarea exclusiva a unor apropiati ai conducerii partidului.

"Ne-am revoltat cand ALDE a decis sa nominalizeze un asa zis om politic din organizatia de tineret pentru functia de viceprimar general, fara ca acesta sa aiba votul de incredere al TLDE, iar conducerii partidului nu i-a pasat.

A fost nevoie de reactia presei ca un dezastru politic, in speta numirea finului co-presedintelui Tariceanu - mondenul Tudor 'Tudy' Ionescu - ca viceprimar general al municipiului Bucuresti sa fie evitata. Acum, departe de atentia mass-media, nepotismul a redevenit singura politica acceptata de sefimea ALDE", afirma fostul lider al Tineretului ALDE.

El continua: "Ni s-a promis liberalism, dar in partidul condus de domnii Tariceanu si Constantin nu ni se permite nici macar o minima libertate a opiniilor. Pentru cei care conduc astazi ALDE, conteaza doar relatiile personale, nu reusitele individuale si nici proiectele liberale duse la bun sfarsit prin resurse proprii. Noi, tinerii din ALDE, am investit timp, emotie si bani intr-un proiect ce s-a dovedit a fi tentativa personala a unui grup restrans de oameni de a supravietui politic la umbra PSD".

Negoi anunta ca a decis sa revina in PNL impreuna cu colegii sai.

"Alaturi de liderii tineretului ALDE am decis sa revenim in Partidul National Liberal, partidul in care am facut pentru prima data politica si care, dincolo de orice nemultumiri personale punctuale de-a lungul timpului, reprezinta singurul partid liberal si liber din Romania. Am avut critici la adresa unor decizii ale conducerii PNL in cursul anilor, e drept, dar de fiecare data vocea noastra, a tinerilor, a fost ascultata.

Fie ca am avut castig de cauza sau nu, conducerea PNL, oricare ar fi fost aceea, ne-a oferit dreptul la opinie. Intelegem acum ca liberalismul inseamna, mai presus de orice, pluralismul ideilor. Un pluralism care e permis in Partidul National Liberal; dupa experienta esuata numita ALDE, pot spune doar in Partidul National Liberal. Ne intoarcem acasa, ne intoarcem in PNL, ne intoarcem la liberalismul practicat, nu doar declarat", se mai arata in comunicatul citat.

Citește și:
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a exprimat convingerea joi, 6 octombrie, că moțiunea simplă iniţiată de USR şi semnată și de parlamentarii Forţa Dreptei împotriva sa nu va trece....
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după anexarea celor patru regiuni ucrainene, demers considerat ilegal de...