Calin Popescu Tariceanu, despre infrangerea Gabrielei Firea: "Alianta care putea sa-i mai aduca un nou mandat a fost refuzata chiar de ea"

Marti, 29 Septembrie 2020, ora 10:57
6292 citiri
Calin Popescu Tariceanu, despre infrangerea Gabrielei Firea: "Alianta care putea sa-i mai aduca un nou mandat a fost refuzata chiar de ea"
Calin Popescu Tariceanu/Facebook.

Calin Popescu Tariceanu, presedintele ALDE si candidatul formatiunii politice la Primaria Bucuresti, sustine ca infrangerea Gabrielei Firea a fost determinata de propria decizie de a nu face o alianta cu ALDE. "Alianta care putea sa-i mai aduca un nou mandat de primar general a fost refuzata chiar de ea", a scris Tariceanu pe pagina sa de Facebook.

"Gabriela Firea greseste atunci cand cauta vinovati pentru infrangerea de la Capitala altundeva decat in propriile decizii! Alianta care putea sa-i mai aduca un nou mandat de primar general a fost refuzata chiar de ea. Nu putem acum sa acceptam falsificarea adevarului doar pentru ca dna Firea sa-si poata gasi scuze pentru dezastrul pe care l-a provocat la Capitala.

ALDE, Pro Romania si PSD au fost in discutii foarte avansate pentru realizarea unei aliante la alegerile locale, care ar fi urmat sa se transforme intr-o alianta si pentru alegerile parlamentare. De altfel, ALDE a realizat acest gen de aliante cu PSD-ul intr-o serie de judete, aliante care in cele mai multe situatii s-au dovedit de succes. In momentul in care s-a ajuns la alianta pentru Bucuresti, dna Firea s-a impotrivit aliantei, iar presedintele PSD, dl Ciolacu, a declarat ca nu vrea sa-i impuna o alianta pentru a nu fi considerat responsabil in cazul unui esec!

Nu am ajuns in acest impas pentru ca noi la ALDE am fi conditionat cu ceva aceasta alianta, locuri pe lista sau alte functii, ci pentru ca lipsa de experienta a dnei Firea a impins-o spre aceasta solutie. Dupa cum am vazut in campanie a candidat atat de singura incat s-a ferit foarte tare si de propriul partid.

Decizia dnei Firea a fost una gresita si ea ne-a afectat pe toti cei care am fost in alianta de guvernare. Aceasta decizie o lipseste acum de al doilea mandat si pe ea si pe alti colegi de la sectoare. Daca am fi avut o alianta, asa cum am propus, probabil ca acum Vlad Voiculescu nu mai ameninta primarii in functie cu inchisoarea. Daca am fi avut o alianta, asa cum am propus, Dan Tudorache era primar la sectorul 1. Daca am fi avut o alianta, asa cum am propus, Bucurestiul nu ajungea pe mana unor demagogi!

Dar asa se intampla cand dispretuiesti un ajutor dezinteresat doar pentru ca ti se pare prea mic", a scris Tariceanu pe pagina sa de Facebook.

Alianta cu Tariceanu (ALDE) si Victor Ponta (ProRomania) i-ar fi adus Gabrielei Firea, potrivit rezultatelor inregistrate la votul de duminica, mai putin de 2,5 procente in contextul in care liderul ALDE a obtinut 1,5%, iar ProRomania 0,8%.

#alegeri locale, #Tariceanu, #Firea, #Bucuresti, #politica, #stiri , #ALDE