Calin Popescu Tariceanu, despre infrangerea Gabrielei Firea: "Alianta care putea sa-i mai aduca un nou mandat a fost refuzata chiar de ea"

Marti, 29 Septembrie 2020, ora 10:57
6500 citiri
Calin Popescu Tariceanu, despre infrangerea Gabrielei Firea: "Alianta care putea sa-i mai aduca un nou mandat a fost refuzata chiar de ea"
Calin Popescu Tariceanu/Facebook.

Calin Popescu Tariceanu, presedintele ALDE si candidatul formatiunii politice la Primaria Bucuresti, sustine ca infrangerea Gabrielei Firea a fost determinata de propria decizie de a nu face o alianta cu ALDE. "Alianta care putea sa-i mai aduca un nou mandat de primar general a fost refuzata chiar de ea", a scris Tariceanu pe pagina sa de Facebook.

"Gabriela Firea greseste atunci cand cauta vinovati pentru infrangerea de la Capitala altundeva decat in propriile decizii! Alianta care putea sa-i mai aduca un nou mandat de primar general a fost refuzata chiar de ea. Nu putem acum sa acceptam falsificarea adevarului doar pentru ca dna Firea sa-si poata gasi scuze pentru dezastrul pe care l-a provocat la Capitala.

ALDE, Pro Romania si PSD au fost in discutii foarte avansate pentru realizarea unei aliante la alegerile locale, care ar fi urmat sa se transforme intr-o alianta si pentru alegerile parlamentare. De altfel, ALDE a realizat acest gen de aliante cu PSD-ul intr-o serie de judete, aliante care in cele mai multe situatii s-au dovedit de succes. In momentul in care s-a ajuns la alianta pentru Bucuresti, dna Firea s-a impotrivit aliantei, iar presedintele PSD, dl Ciolacu, a declarat ca nu vrea sa-i impuna o alianta pentru a nu fi considerat responsabil in cazul unui esec!

Nu am ajuns in acest impas pentru ca noi la ALDE am fi conditionat cu ceva aceasta alianta, locuri pe lista sau alte functii, ci pentru ca lipsa de experienta a dnei Firea a impins-o spre aceasta solutie. Dupa cum am vazut in campanie a candidat atat de singura incat s-a ferit foarte tare si de propriul partid.

Decizia dnei Firea a fost una gresita si ea ne-a afectat pe toti cei care am fost in alianta de guvernare. Aceasta decizie o lipseste acum de al doilea mandat si pe ea si pe alti colegi de la sectoare. Daca am fi avut o alianta, asa cum am propus, probabil ca acum Vlad Voiculescu nu mai ameninta primarii in functie cu inchisoarea. Daca am fi avut o alianta, asa cum am propus, Dan Tudorache era primar la sectorul 1. Daca am fi avut o alianta, asa cum am propus, Bucurestiul nu ajungea pe mana unor demagogi!

Dar asa se intampla cand dispretuiesti un ajutor dezinteresat doar pentru ca ti se pare prea mic", a scris Tariceanu pe pagina sa de Facebook.

Alianta cu Tariceanu (ALDE) si Victor Ponta (ProRomania) i-ar fi adus Gabrielei Firea, potrivit rezultatelor inregistrate la votul de duminica, mai putin de 2,5 procente in contextul in care liderul ALDE a obtinut 1,5%, iar ProRomania 0,8%.

Dacian Cioloș a anunțat că se retrage din politica de partid: „Am nevoie să mă reîncarc făcând lucruri, nu doar vorbind despre ele”
Dacian Cioloș a anunțat că se retrage din politica de partid: „Am nevoie să mă reîncarc făcând lucruri, nu doar vorbind despre ele”
Dacian Cioloș și-a anunțat marți, 17 iulie, retragerea temporară din politica de partid, afirmând că are nevoie de o perioadă în care „să mă reîncarc făcând lucruri, nu doar vorbind...
Situația stadioanelor din România: În ce orașe se investește pentru dezvoltarea sportului
Situația stadioanelor din România: În ce orașe se investește pentru dezvoltarea sportului
România este în plină dezvoltare, în ceea ce privește construcția de stadioane. În ultimii ani, multe orașe au beneficiat de arene sportive noi, care să încurajeze performanța...
#alegeri locale, #Tariceanu, #Firea, #Bucuresti, #politica, #stiri , #ALDE
  1. Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
  2. Toți producătorii de energie din țară, băgați de urgență în ședință de ministrul Sebastian Burduja
  3. Conflict în PSD. Un fost secretar de stat îl acuză pe Claudiu Manda pentru demiterea sa din Guvern și pierderea funcției de viceprimar la Craiova: „M-a făcut magistral”
  4. Cine îi înlocuiește pe Gabriela Firea, Vasile Dîncu, Diana Șoșoacă și Claudiu Tîrziu în Senatul României
  5. Mircea Geoană la 5 ani de la desemnarea ca adjunct NATO: „Mă pregătesc cu ambiţie pentru următorul capitol al carierei mele”
  6. Nicușor Dan clarifică termenul „cretini” folosit într-o postare pe Facebook: „Îşi petrec timpul în a vedea ce pot să facă împotriva primarului”
  7. Dacian Cioloș a anunțat că se retrage din politica de partid: „Am nevoie să mă reîncarc făcând lucruri, nu doar vorbind despre ele”
  8. Diana Șoșoacă a ieșit în evidență de la prima ședință a Parlamentului European. "Am adus și tămâie, da, cu esență de trandafir și o să dăm"
  9. Încă 250 de tramvaie noi vor fi cumpărate în București. Suma uriașă care va fi plătită pentru ele, din fonduri europene
  10. Pericolul atacurilor violente asupra politicienilor: „Partidele devin tot mai radicale. Se propagă un discurs al urii”