Ce spune Tariceanu despre prezenta lui Daniel Dragomir la dezbaterea ALDE din PE

Miercuri, 03 Octombrie 2018, ora 16:14
5917 citiri
Ce spune Tariceanu despre prezenta lui Daniel Dragomir la dezbaterea ALDE din PE
Foto: Arhiva Ziare.com

Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, ca Norica Nicolai nu face la Bruxelles "vreo dezbatere despre statutul Romaniei in Uniunea Europeana".

Declaratia vine in contextul in care europarlamentarul Norica Nicolai (ALDE) modereaza pe 10 octombrie o dezbatere despre reforma Justitiei dn Romania la Parlamentul European. Printre invitati este si fostul locotenent colonel SRI Daniel Dragomir, implicat intr-un dosar de coruptie, anchetat in cazul Black Cube si care recent a initiat manifestul ROEXIT, de iesire a Romaniei din UE.

Vezi aici mai multe detalii - Initiativa marca ALDE: Dezbatere in Parlamentul European cu invitat special Daniel Dragomir, care propune ROEXIT

"Nu stiu cand a facut Norica Nicolai invitatia. Nu cred ca face la Bruxelles vreo dezbatere despre statutul Romaniei in UE. Si Norica Nicolai a declarat astazi si va declar si eu, fara rezerve, ca ALDE este un partid pro-european. In ce privesc (sic!) opiniile altora, pe noi nu ne angajeaza in niciun fel", a sustinut Tariceanu.

Referitor la programul politic privind iesirea Romaniei din UE lansat de Dragomir pe pagina sa de Facebook, luni seara, liderul ALDE a afirmat ca acesta are dreptul la propriile opinii.

"Dragomir are dreptul la propriile opinii. Si noi la fel. Orice speculatie pe subiect mi se pare neavenita, am vazut in presa tot felul de speculatii", a mai spus Tariceanu.

Amintim ca, luni seara, a aparut pe agenda publica scenariul ROEXIT, imediat dupa dezbaterea privind Romania din Comisia LIBE. Daniel Dragomir a postat o reactie la cald virulent antiUE, insotita de un logo "Roexit".

Majoritatea politica de la Bucuresti a primit un avertisment dur din partea lui Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene: Romania face pasi inapoi, iar Comisia nu va ezita sa aduca Guvernul roman in fata justitiei. Ingrijorarile sunt serioase, spune oficialul european, mai ales dupa imaginile cu protestatari agresati de fortele de ordine.

Ideile principale din discursul lui Frans Timmermans au vizat regresele pe care majoritatea politica le-a facut in privinta independentei Justitiei, printr-o serie de masuri abuzive, cum este aceea a demiterii "fortate" a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, sau aceea a modificarii Legilor Justitiei, fara a tine cont de obiectiile GRECO si ale Comisiei de la Venetia.

Frans Timmermans a facut referire de cateva ori la protestele legitime de la Bucuresti si la reprimarea violenta a manifestatiei din 10 august.

Romania este in centrul sesiunii plenare din aceasta saptamana a Parlamentului European, unde cresc ingrijorarile privind independenta Justitiei, respectarea normelor democratice si protectia drepturilor civile in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Tariceanu Dragomir Norica Nicolai, #dezbatere Norica Nicolai Tariceanu , #ALDE