Demisie la varful ALDE

Joi, 29 August 2019, ora 13:28
15996 citiri
Demisie la varful ALDE
Foto: Facebook/Dana Varga

Dana Varga, consilierul premierului Viorica Dancila cu responsabilitati in problematica minoritatilor, a demisionat din ALDE.

"Dupa 13 ani de implicare politica alaturi de domnul Calin Popescu Tariceanu si familia liberala, ani in care am muncit in toate campaniile electorale, candidand in 2008 si in 2016 la alegerile parlamentare, dedicandu-ma in totalitate partidului, cu sacrificii personale si profesionale, promovand politica ALDE prin aparitii publice in calitate de comunicator, doresc sa va transmit ca mi-am depus demisia din Partidul ALDE", a anuntat Dana Varga pe Facebook.

Consilierul lui Dancila a oferit si o explicatie pentru decizia sa.

"Nu am luat aceasta decizie pentru functia mea, ci pentru ca nu pot continua politica fara demnitate, fara principii adevarate, fara implicare continua, fara comunicare si, in niciun caz, cu prejudecati din partea unor colegi", a spus ea.

Varga a adaugat ca in timpul campaniei pentru alegerile parlamentare din 2016 a fost dezamagita cand a candidat pe judetul Mures si s-a trezit singura in campanie, fara implicarea unor colegi de care "poate aveam cea mai mare nevoie si totusi am continuat alaturi de ALDE, expunandu-mi familia la atacuri de tot felul".

"Imi doresc sa reamintesc scorul pe care l-am obtinut in 2016 la Mures: 5.500 de voturi, egal cu cel de la europarlamentare din 2019, asta dovedind ca munca mea a fost una corecta. Tot din anul 2016, am observat deterioarea comunicarii de la centrul ALDE care in ultima vreme a devenit extrem de defectuoasa.

De asemenea, in ultima perioada, am simtit prejudecatile anumitor colegi, mai ales cand Departamentul pentru Minoritati a fost desfiintat, ceea ce a insemnat pentru mine o jignire dupa munca si dedicarea pe care am depus-o in acest departament", a notat Varga.

Consilierul premierului critica in termeni duri optiunea ALDE de a-l sustine pe Mircea Diaconu la alegerile prezidentiale.

"Ultimele decizii ale ALDE: de a iesi de la guvernare si de a sustine un candidat independent, care o sa faca politica intr-un rol de "comedie", sunt lucruri greu de inteles, nu numai pentru mine, ci pentru un intreg electorat: De ce Mircea Diaconu si nu Calin POPESCU-TARICEANU?

Mi-am desfasurat intreaga activitate cu sufletul si cu toate resursele dedicandu-ma total principiilor liberale. Sunt si raman profund recunoscatoare pentru increderea acordata si pentru sansa de a face politica liberala, desi apartin comunitatii rome.

Multumesc pentru incredere si colaborare tututor colegilor care mi-au fost aproape de-a lungul anilor.

Va multumesc!", a incheiat ea.

Varga nu este singura care paraseste ALDE dupa decizia lui Tariceanu de a iesi de la guvernare. Ramona Manescu a preferat sa isi pastreze postul in Executiv decat sa se supuna deciziei partidului si astfel a demisionat din ALDE.

Iar miercuri senatorul de Suceava Ilie Nita a demisionat din ALDE si s-a inscris in PSD.

Quarterly Report - Editia 4

De ce în România nu se discută aproape deloc despre europarlamentare: ”Subiectul, îngropat din aceeași cauză pentru care au fost comasate cu localele”
De ce în România nu se discută aproape deloc despre europarlamentare: ”Subiectul, îngropat din aceeași cauză pentru care au fost comasate cu localele”
Subiectul „alegerile europarlamentare” pare că a ajuns o temă „secretă”. Prea puțin se aduce în spațiul public această temă, mai ales din partea celor mai vizibili politicieni, deci...
AUR atacă UDMR ca răspuns la politica partidului lui Viktor Orban. Declarațiile care i-a înfuriat pe extremiștii lui Simion
AUR atacă UDMR ca răspuns la politica partidului lui Viktor Orban. Declarațiile care i-a înfuriat pe extremiștii lui Simion
Liderii AUR au reluat, în plină campanie electorală, retorica anti-maghiară și atacurile la adresa UDMR după ce Fidesz, formațiunea premierului Ungariei Viktor Orban, ar fi negat partidului...
#Dana Varga demisie, #Dana Varga demisie ALDE , #ALDE
Comentarii