ALDE, despre demisia Danei Varga: I-am cerut lui Dancila s-o demita dupa episodul Iohannis-Hitler

Joi, 29 August 2019, ora 16:24
7570 citiri
ALDE, despre demisia Danei Varga: I-am cerut lui Dancila s-o demita dupa episodul Iohannis-Hitler
Foto: Facebook/ALDE - Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor

La cateva ore dupa ce Dana Varga, consilierul premierului Viorica Dancila cu responsabilitati in problematica minoritatilor, a anuntat ca a decis sa demisioneze din ALDE, formatiunea politica a transmis cateva precizari.

Reprezentantii partidului amintesc ca, la inceputul lunii august, pe contul de Facebook al Danei Varga, presedintele Klaus Iohannis a fost comparat cu dictatorul nazist Adolf Hitler. Au aparut doua fotografii, in care seful statului apare alaturi de o fetita si alte doua fotografii cu Hitler si el alaturi o fetita, sugerand ca intre cei doi exista o asemanare.

Apoi, imaginile au fost sterse, iar pe cont a aparut urmatorul mesaj: "Regret profund ca pe contul meu de Facebook a fost distribuit un colaj de fotografii care a iscat o serie de reactii in spatiul public. Imi cer scuze tuturor celor care s-au simtit lezati de respectiva postare.

Fac precizarea ca aceasta pagina de Facebook este administrata in colaborare cu mai multe persoane, iar acea postare a fost distribuita fara sa aiba acordul meu. Voi lua toate masurile necesare in urma acestui incident regretabil".

Dupa incident, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel" a criticat gestul facut de consilierul Vioricai Dancila.

Acum, reprezentantii ALDE spun ca i-au solicitat premierului Viorica Dancila inca de atunci sa o demita pe Varga din functia de la Guvern.

"Imediat dupa ce, pe data de 5 august, dna Dana Varga a distribuit pe contul sau de Facebook un colaj de fotografii inadecvate, s-a hotarat sanctionarea ei in forurile statutare ale ALDE.

In acelasi timp, conducerea ALDE a cerut premierului Viorica Dancila sa o demita din functia de consilier pe dna Dana Varga. Premierul Viorica Dancila a ales sa nu dea curs solicitarii ALDE pana in prezent", au transmis reprezentantii ALDE.

Dar in ciuda faptului ca partidul a cerut premierului sa o demita pe Varga, aceasta nu a fost exclusa din partid.

De abia azi, dupa iesirea ALDE de la guvernare, Dana Varga a anuntat ca demisioneaza din ALDE.

Si Ramona Manescu a preferat sa isi pastreze postul in Executiv decat sa se supuna deciziei partidului de a iesi de la guvernare si astfel a demisionat din ALDE.

Iar miercuri senatorul de Suceava Ilie Nita a demisionat din ALDE si s-a inscris in PSD.

A.G.

#ALDE atac Varga, #Dana Varga demisie ALDE , #ALDE