Lider ALDE, dupa iesirea de la guvernare: S-a distrus economia

Luni, 26 August 2019, ora 19:55
8629 citiri
Lider ALDE, dupa iesirea de la guvernare: S-a distrus economia

Presedintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a declarat, dupa iesirea Aliantei de la guvernare, ca abordarea PSD asupra politicilor economice a fost gresita, chiar daca unele au avut sustinerea ALDE. "A distrus economia si merge intr-o directie extrem de proasta", spune el despre fostul partener.

Intrebat, luni seara, de corespondentul MEDIAFAX, daca era cazul ca ALDE sa iasa de la guvernare, presedintele ALDE Gorj, Ion Iordache a raspuns ca decizia trebuia luata mai demult.

"Eu am spus asta dintotdeauna, ca e o mare greseala ca ALDE sta la guvernare si ca trebuia sa faca pasul acesta demult. In primul rand, pentru ca abordarea asupra politicilor economice pe care le are sau le-a avut PSD si au fost trecute prin Parlament si cu sustinerea ALDE este gresita, din punctul meu de vedere. A distrus economia si merge intr-o directie extrem de proasta. Investitiile nu au fost dirijate catre dezvoltarea infrastructurii mediului de afaceri", a spus Iordache.

Despre alianta cu Pro Romania, liderul de la Gorj nu a vrut sa comenteze.

In privinta PSD, presedintele ALDE Gorj a spus ca cel mai probabil va guverna intr-un guvern minoritar, daca nu se va pune presiune pe Opozitie.

"Nu are nimeni interes acum. Partidele care sunt in opozitie nu vor sa preia guvernarea. Este o situatie economica foarte proasta si ei au facut atat de multe promisiuni, care inca nu sunt onorate si cu siguranta ar spune ca ei le duceau la indeplinire. Asa ca nimeni nu va veni sa preia guvernarea, o vor mai duce asa, daca nu va fi pusa presiune pe Opozitie sa faca ceva", a mai spus Iordache.

ALDE a decis, luni, ca partidul sa iasa de la guvernare, a declarat Calin Popescu Tariceanu.

"La toate aceste intrebari pe care le-am avut si la care asteptam un raspuns favorabil, dand oamenilor speranta indreptarii lucrurilor, din pacate nu am avut niciun fel de contrapropunere si i-am spus ca voi merge in fata colegilor. Colegii au luat hotararea de a se renunta la guvernarea alaturi de PSD", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

"Coalitia a functionat defectuos. Am incercat sa creditam aceasta guvernare pentru ca am considerat ca e nevoie de o anumita stabilitate politica si nu am obiceiul sa fac opozitie in cadrul guvernului. De aceea am considerat sa ne despartim. Noi vom trece in opozitie. Am renuntat la candidatura la prezidentiale, pentru a nu se mai spune ca intentia de a parasi coalitia", a mai spus liderul ALDE.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#lider ALDE economie distrusa PSD , #ALDE