Lider ALDE: Nu sunt incantat nici de renuntarea lui Tariceanu, nici de alianta cu Pro Romania

Luni, 26 August 2019, ora 19:38
4352 citiri
Lider ALDE: Nu sunt incantat nici de renuntarea lui Tariceanu, nici de alianta cu Pro Romania

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazar, a declarat, luni seara, dupa ce conducerea partidului a decis iesirea de la guvernare si renuntarea la candidatura la prezidentiale a lui Calin Popescu Tariceanu, ca nu este incantat de decizii, nici de alianta cu Pro Romania.

Presedintele ALDE Alba, Ioan Lazar, nu a participat la sedinta partidului, fiind in concediu, si a declarat, la finalul sedintei, ca nu este incantat de decizii.

"Sunt in concediu, nu am participat la sedinta. Eu sunt putin dezamagit de renuntarea presedintelui Tariceanu la candidatura pentru presedintia Romaniei. Nu sunt incantat nici de alianta cu Pro Romania si nici de sustinerea candidaturii lui Mircea Diaconu. Am facut alianta cu PSD-ul care mi s-a parut mult mai nepotrivita decat ar fi cu Pro Romania, dar eu nu sunt absolut deloc incantat si mi-e frica sa nu sarim 'din lac, in put'", a spus Lazar.

ALDE a decis, luni, ca partidul sa iasa de la guvernare, a declarat Calin Popescu Tariceanu.

"La toate aceste intrebari pe care le-am avut si la care asteptam un raspuns favorabil, dand oamenilor speranta indreptarii lucrurilor, din pacate nu am avut niciun fel de contrapropunere si i-am spus ca voi merge in fata colegilor. Colegii au luat hotararea de a se renunta la guvernarea alaturi de PSD", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

"Coalitia a functionat defectuos. Am incercat sa creditam aceasta guvernare pentru ca am considerat ca e nevoie de o anumita stabilitate politica si nu am obiceiul sa fac opozitie in cadrul guvernului. De aceea am considerat sa ne despartim. Noi vom trece in opozitie. Am renuntat la candidatura la prezidentiale, pentru a nu se mai spune ca intentia de a parasi coalitia", a mai spus liderul ALDE.

#nemultumit ALDE retragere guvernare, #reactii ALDE retragere guvernare , #ALDE