Liderul senatorilor ALDE pleaca din partidul lui Tariceanu: Nu sunt dispus sa-i car mapa si geanta; se iubeste prea mult (Video)

Luni, 21 Martie 2016, ora 19:26
7092 citiri
Liderul senatorilor ALDE pleaca din partidul lui Tariceanu: Nu sunt dispus sa-i car mapa si geanta; se iubeste prea mult (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorul Dumitru Pelican a afirmat, luni, ca decizia de a demisiona din ALDE a fost determinata de cultul personalitatii impus in partid de catre Calin Popescu Tariceanu care crede ca cei care nu sunt de acord cu el ii sunt automat dusmani.

Senatorul Dumitru Pelican l-a acuzat pe Tariceanu ca este "narcisist". "Acesta este domnul Tariceanu, se iubeste prea mult pe sine, este pretios. Narcisismul este intr-adevar o problema. Il are domnul Tariceanu", a mai spus el, conform News.ro.

Liderul senatorilor ALDE, exclus din partid: Ce reprosuri i-a facut lui Tariceanu

Demisionarul a afirmat ca nu poate ramane intr-un partid care este tras in jos de catre declaratiile si actiunile propriului presedinte. "Ii spun doar atat domnului Tariceanu: Narcisismul este boala grea, e o problema, iar eu nu sunt dispus sa ii car geanta si mapa, cum din pacate fac altii. Au mai plecat opt filiale din Gorj si vor mai pleca. ALDE nu exista, din pacate, iar discursul domnului Tariceanu trage partidul in jos", a apreciat Pelican.

Tariceanu: La noi este un gen de democratie originala, care se apropie de democratia din Rusia

El a precizat ca nu se mai regasea in ALDE. "Greseli impardonabile: si negocierile cu PSD si acea demisie a secretarilor de stat. Domnul Tariceanu le-a transmis, in acea sedinta, tuturor secretarilor de stat sa isi dea demisia, dar domnia sa nu si-a dat demisia din functia de presedinte al Senatului", a afirmat Pelican.

Senatorul a afirmat ca dezacordul sau fata de politica imprimata partidului de catre Tariceanu s-a amplificat. "Daca domnul Tariceanu crede ca o sa stau sa il ascult cu toate ideile pe care le are, imi pare rau. Intotdeauna l-am contrat si i-am spus ce parare am. Domnia sa, in momentul in care nu esti de acord cu el, esti dusmanul lui. Ca sa nu mai aiba dusmani, mi-am dat demisia eu", a declarat Pelican.

In ce priveste circumstantele demisiei sale din partid, Dumitru Pelican a aratat ca si-a anuntat-o inca de joi, insa conducerea ALDE a ignorat-o ca sa anunte luni excluderea sa.

Senatorul Dumitru Pelican a declarat ca a fost chemat de conducerea partidului, sambata, pentru a stabili candidatii la sectoarele Capitalei. "Nu m-am dus ca eu plecasem de la ALDE joi. Nu stateam la mana domnului Tariceanu pentru ca in acest partid nu poti sa construiesti nimic decat cultul personalitatii persoanei sale", a declarat senatorul.

Co-presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a anuntat, luni, dupa sedinta conducerii ALDE, ca Dumitru Pelican a fost exclus din partid fara sa precizeze care a fost motivul pentru care s-a luat aceasta decizie.Tariceanu a anuntat ca decizia a fost a organizatiei Bucuresti.

Dumitru Pelican a fost ales in decembrie 2012 ca senator PC.

Citește și:
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
După accidentul feroviar produs sâmbătă seara în Gara CFR Galaţi în urma căruia patru persoane au fost rănite, europarlamentarul Corina Creţu a preciza că este imperios necesară...
#Dumitru Pelican exclus ALDE, #Pelican critica Tariceanu , #ALDE