Mitingurile PSD: Tariceanu zice ca nu-i nevoie, Manda nu se pronunta pe "statul paralel", iar Tudose pleaca din tara

Luni, 04 Decembrie 2017, ora 14:11
12083 citiri
Mitingurile PSD: Tariceanu zice ca nu-i nevoie, Manda nu se pronunta pe "statul paralel", iar Tudose pleaca din tara
Foto: Arhiva Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, unul dintre liderii coalitiei de guvernare, nu crede ca e nevoie de mitinguri de sustinere pentru actuala Putere, dar precizeaza ca subiectul inca nu a fost discutat in coalitie, cu toate ca mai multi lideri PSD au anuntat ca vor organiza in zilele urmatoare proteste in toata tara.

Intrebat de jurnalisti, luni, la Senat, ce parere are, Calin Popescu Tariceanu a raspuns: "Nu stiu cine organizeaza proteste, nu sunt inca informat".

"Lumea e libera sa protesteze. E in ultima vreme o anumita tendinta de a muta lupta politica din Parlament in strada (...) Nu cred ca e nevoie in acest moment de mitinguri de sustinere. O sa avem o sedinta de coalitie si probabil ca voi afla mai multe", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

In schimb, senatorul PSD Claudiu Manda a explicat luni dimineata de ce va fi organizat mitingul de la Craiova, anuntat pentru sambata 9 decembrie. El a spus ca "la Craiova in jur de 700 de persoane au fost mobilizate de cei de la USR si PNL" ca sa iasa in strada la protestele din duminicile trecute, iar PSD vrea sa vada cati sunt de alta parere.

"Intr-o lupta si intr-o competitie, e momentul ca oamenii sa spuna 'Ajunge, am inteles!'. Credem ca tara trebuie sa fie o tara normala, Parlamentul sa legifereze, Guvernul sa guverneze, toata lumea sa isi faca treaba", a mai spus el, referindu-se la protestatarii #Rezist.

Liderul PSD Dolj a sustinut ca la nivelul partidului "nu s-a luat o decizie sa fie obligat cineva sa faca" proteste de strada, pentru ca duminica seara "a fost doar o discutie" la sediul central, "nu a fost o sedinta de partid".

"Au fost mai multi, inteleg ca si astazi au fost discutii (...) Dl Dragnea nu s-a impotrivit", a dezvaluit Manda.

Intrebat de jurnalisti daca vor fi proteste si in Bucuresti, Claudiu Manda s-a ferit sa se pronunte.

"Nu pot sa va spun eu, nu a fost presedinta organizatiei Bucuresti la acea intalnire", a spus el, referindu-se la primarul Capitalei, Gabriela Firea.

In schimb, senatorul de Dolj a avut un mesaj pentru premierul Tudose, spunand ca nu poate anticipa pozitia pe care o va avea seful Executivului, dar nu crede ca va fi impotriva protestelor.

"Exista posibilitatea sa fie util inclusiv la Braila", a subliniat Manda, trimitere la faptul ca Mihai Tudose provine din acea organizatie a PSD.

Intrebat de jurnalisti cine face parte din "statul paralel" fata de care protesteaza in strada PSD, cu toate ca are pe mana toata puterea - Parlament, Guvern si cele mai multe primarii din tara -, senatorul PSD Claudiu Manda, care este si presedintele Comisiei de Control asupra SRI, a raspuns evaziv: "Cred ca puteti sa va uitati in spatiul public si sa vedeti".

Intr-un comunicat de presa, Guvernul informeaza ca premierul Mihai Tudose nu se va afla sambata in tara, fiind plecat la Belgrad, "unde va avea intalniri de lucru cu presedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borisov, si prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tariceanu proteste, #Manda stat paralel , #ALDE