Partidul lui Tariceanu nu il voteaza pe MRU la sefia SIE: Este un apropiat al lui Basescu

Luni, 29 Iunie 2015, ora 14:30
3824 citiri
Partidul lui Tariceanu nu il voteaza pe MRU la sefia SIE: Este un apropiat al lui Basescu
Foto: Digi 24 TV

Calin Popescu Tariceanu, co-presedintele ALDE, a anuntat ca parlamentarii noii formatiuni politice nu vor vota in favoarea numirii lui Mihai Razvan Ungureanu in functia de director al SIE, reamintind ca acesta este un apropiat al fostului presedinte Traian Basescu.

Intr-o conferinta de presa tinuta, luni, la Senat, Tariceanu a reamintit votul dat de alegatori in 2012, care a fost unul "covarsitor in favoarea inlaturarii regimului Basescu".

"Decizia ALDE e una logica. Nu putem accepta ca unul dintre cei mai apropiati colaboratori sa fie numit in fruntea SIE", a subliniat Tariceanu.

"Al doilea motiv e tot politic si foarte serios", a adaugat acesta, precizand ca are in vedere "evolutia din ultima perioada" a lui Mihai Razvan Ungureanu.

"In 2014, cu totii l-am vazut in campania electorala cat de patimas era, cat de partizan putea sa se prezinte. O astfel de persoana se decredibilizeaza pentru o functie cum e cea de sef SIE", a declarat presedintele Senatului, exprimandu-si opinia ca in fruntea acestui serviciu trebuie "sa punem o persoana echilibrata politic si cu un profil politic mai slab conturat".

"Frustrarile pe care Mihai Razvan Ungureanu le-a acumulat (...) nu il fac o persoana recomandata pentru o astfel de functie", a mai subliniat Tariceanu.

PSD a decis oficial: Nu il sustine pe MRU la sefia SIE. Care sunt argumentele

In schimb, presedintele Senatul a explicat ca nu se va opune ca Ungureanu sa fie audiat in comisii si supus votului in plenul reunit.

"Votul va fi probabil maine, daca birourile vor hotari in acest sens. Personal nu am nimica impotriva. Comisia trebuie sa dea un aviz consultativ, daca Birourile decid cu majoritatea lor (daca va exista o astfel de propunere pentru a convoca maine plenul pentru vot), nu am sa ma opun. Dar consider ca propunerea trebuie respinsa pentru considerentele pe care vi le-am prezentat", a declarat Tariceanu.

Cum ar putea reveni Ungureanu la sefia SIE - calculele parlamentare ale PNL si PSD

Totodata, acesta a respins ideea avansata de Gabriel Oprea, presedintele UNPR, care a spus ca propunerea presedintelui Iohannis trebuie sustinuta pentru ca este o chestiune de siguranta nationala.

"Nu. Numirea unei persoane nu, functionarea unei institutii, da. Noi discutam despre persoana care urmeaza sa conduca destinele unei institutii, astfel de persoane trebuie alese cu grija", a mai comentat el.

Birourile Permanente ale celor doua camere parlamentare s-au reunit luni, de la ora 14:00, pentru a stabili calendarul activitatilor pentru ultimele doua zile din aceasta sesiune parlamentara.

PNL insista ca audierea si votul pentru Mihai Razvan Ungureanu, propunerea presedintelui Iohannis pentru sefia SIE, sa se dea pana la vacanta de vara.

Pana acum PSD si ALDE au anuntat ca nu il vot vota pe Ungureanu, in timp ce PNL, UNPR si UDMR au afirmat ca sustin propunerea presedintelui.

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#Tariceanu vot Ungureanu SIE, #Tariceanu Mihai Razvan Ungureanu , #ALDE
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Partidul lui Tariceanu nu il voteaza pe MRU la sefia SIE: Este un
S
Stan
rank 1