PSD si ALDE vor sa faca si alte modificari cand schimba Constitutia pentru rezultatul referendumului

Luni, 01 Iulie 2019, ora 16:22
10534 citiri
PSD si ALDE vor sa faca si alte modificari cand schimba Constitutia pentru rezultatul referendumului
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Liderii PSD si ALDE au discutat, luni, in sedinta, despre revizuirea Constitutiei, urmand sa fie depusa o initiativa care ar putea sa contina si alte puncte fata de cele stabilite de romani la votul de la referendumul pentru justitie din 26 mai.

Viorica Dancila a transmis ca luni va fi depusa o initiativa in acest sens, in timp ce Calin Popescu Tariceanu a informat ca cel tarziu pana miercuri se va intampla acest lucru.

"Va fi depusa o initiativa astazi. Deci am discutat despre acest lucru", a declarat Dancila dupa intalnirea cu ALDE.

"Am discutat despre cele doua puncte de la referendum, sa vedem daca mai introducem inca un punct sau doua, dar acestea sunt importante pentru ca am vazut care este vointa cetatenilor si vrem sa tinem cont de votul din data de 26 mai", a spus premierul.

La randul sau, Tariceanu a spus ca s-a vorbit despre revizuirea Constitutiei pentru a da un raspuns votului de la referendum, punctand ca initiativa in acest sens ar putea fi depusa pana miercuri, cel tarziu.

"Astazi sau cel tarziu pana miercuri coalitia va depune propunerile de revizuire. La prima intrebare consider ca nu este nevoie de o modificare constitutionala, ci este de nivel de Cod Penal. O sa vedem daca o includem sau mergem separat", a spus Tariceanu.

Si liderul ALDE a precizat ca este posibil ca initiativa pentru revizuirea Constitutiei sa contina si alte puncte fata de intrebarile de la referendum.

"Am discutat despre cele doua teme ale referendumului. Vom vedea daca vom mai introduce un punct sau doua. Vrem sa tinem cont de votul din 26 mai", a spus Tariceanu.

Amintim ca CCR a validat, joi, rezultatul referendumului national din 26 mai.

In plus, au fost respinse si cele cinci contestatii referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului.

Vezi si Reactia lui Iohannis dupa ce rezultatul referendumului a fost validat de CCR

Trebuie precizat si ca, marti, liberalii au adoptat in sedinta Biroului Executiv proiectul de revizuire a Constitutiei, in urma consultarii populare din 26 mai.

Citeste aici detalii - PNL propune modificarea a 7 articole din Constitutie, ca urmare a ce s-a votat la referendum. Iata schimbarile

#sedinta coalitie revizuire Constitutie, #PSD ALDE revizuit Constitutie referendum , #ALDE