Surse: Calin Popescu Tariceanu va candida la Primaria Capitalei, dupa ce negocierile ALDE- PSD au esuat

Joi, 06 August 2020, ora 11:28
4451 citiri
Surse: Calin Popescu Tariceanu va candida la Primaria Capitalei, dupa ce negocierile ALDE- PSD au esuat
Calin Popescu Tariceanu/Facebook.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu va candida la Primaria Capitalei, sustin surse din partid. Anuntul urmeaza sa fie facut la ora 12:00, la sediul ALDE din Kiseleff. De asemenea, ALDE isi va pune candidati la toate primariile de sector.

Decizia vine dupa ce negocierile cu PSD s-au blocat. Surse din partid au declarat pentru Digi24.ro ca partidul condus de Tariceanu va avea liste separate la Consiliul General si pentru consiliile locale.

Ramane de vazut daca blocajul dintre PSD si ALDE din Bucuresti va afecta politica de aliante din teritoriu, acolo unde deja in multe dintre judete ALDE si PSD au anuntat ca vor sustine candidati comuni.

Saptamana trecuta, presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca va propune colegilor din conducerea ALDE semnarea unui acord politic cu PSD, in vederea alegerilor locale, care sa fie "o alternativa serioasa la incompetentii din PNL, neomarxistii din USR si turnatorii din PMP".

Social Democratii au decis la ultima sedinta a conducerii ca la Bucuresti PSD sa se alieze cu ALDE si PPUSL. Neintelegerile se pare ca au plecat de la relatia tensionata dintre ALDE si PPUSL.

Cine si-a anuntat pana acum candidatura pentru Primaria Bucuresti: Gabriela Firea, Nicusor Dan, Ioan Sirbu, Traian Basescu, Calin Popescu Tariceanu, Ilan Laufer, Alex Coita.

#Tariceanu, #ALDE, #Bucuresti, #alegeri, #Firea, #NIcusor Dan , #ALDE