Tariceanu, despre PSD: Este un plan care a fost lucrat de multa vreme. Nu suntem legati ombilical de guvernare

Joi, 25 Iulie 2019, ora 09:41
6901 citiri
Tariceanu, despre PSD: Este un plan care a fost lucrat de multa vreme. Nu suntem legati ombilical de guvernare
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri seara, ca planul PSD de a-si desemna propriul candidat la alegerile prezidentiale "nu este rezultatul ultimelor doua-trei zile, ci este un plan care a fost lucrat de multa vreme".

Tariceanu sustine ca ALDE nu este legat ombilical de guvernare, dar le-a transmis colegilor ca este responsabilitatea lor sa asigure stabilitatea.

Tariceanu a reiterat, miercuri seara, la TVR 1, ideea ca a fost dezamagit ca PSD si-a desemnat candidat propriu la alegerile prezidentiale, desi in ultimul an si jumatate s-a discutat altceva.

Tariceanu afirma ca sondajele arata ca este cel mai bine clasat candidat din partea PSD si ALDE.

"In ceea ce priveste PSD, mie mi se pare ca ei se multumesc cu mult prea putin. Se pare ca in acest moment, pe de o parte, ceea ce isi propun este sa intre in turul doi si apoi pare sa existe o dubla agenda.

Pentru ca decizia PSD-ului de ieri, de a-si desemna propriul candidat, pentru unii a fost surprinzatoare, pentru mine nu a fost surprinzatoare pentru ca am fost si eu si colegii mei in masura sa analizam declaratii, pozitionari, plus alte informatii care ne-au facut sa ne dam seama ca acest plan de a desemna un candidat propriu nu este rezultatul ultimelor doua, trei zile, ci este un plan care a fost lucrat de multa vreme", a mai spus Tariceanu.

Acesta a afirmat ca partenerii de coalitie "au cateodata doua agende".

Tariceanu i-a spus Vioricai Dancila ca relatiile se vor strica.

"I-am spus acest lucru doamnei Dancila: daca pana acum coalitia nu a functionat la parametri optimi, nu va asteptati ca dupa campania electorala lucrurile sa se amelioreze. Riscurile sunt sa se deterioreze si mai mult relatia, care in multe locuri e foarte tensionata.

Sunt colegi de ai mei care au cerut mai mult sau mai putin vartos sa iesim de la guvernare. Da, sunt colegi care nu cred ca mai are vreun sens. (...)

Argumentele pe care le-am dat colegilor de a ramane in continuare la guvernare au fost in special bazate pe ideea de a mentine stabilitatea politica si de a demonstra ca avem responsabilitatea actului de guvernare. Subliniez ceva si vreau sa fiu foarte bine inteles, nu fac din guvernare o profesie, nici pentru mine si nici pentru colegii mei. Avem o responsabilitate, dar aceasta responsabilitate trebuie sa se regaseasca si la parteneri in ceea ce priveste atitudinea comuna in fata actului de guvernare, impartim responsabilitatile.

Daca responsabilitatile nu le impartim si PSD spune 'noi suntem partidul mare si luam toate deciziile', atunci sigur ca noi avem si posibilitatea sa spunem ok, nu e nicio problema", a mai afirmat liderul ALDE.

Tariceanu a precizat ca nu este o amenintare pentru PSD.

"In pofida faptului ca am sentimentul unei responsabilitati politice, si eu si colegii mei nu suntem insa legati ombilical de guvernare. Unii dintre colegii din PSD fac o apreciere gresita, care mi-a si ajuns la urechi, ALDE nu o sa plece de la guvernare pentru ca Tariceanu este presedinte al Senatului si pierde functia.

Vreau sa va spun ceva, functia de presedinte al Senatului este extrem de onoranta pentru mine, dar nu sunt legat de chestiunea asta, nici colegii mei care sunt ministri, nu i-a nascut mama ministri, nici pe mine presedinte al Senatului", a mai spus liderul ALDE.

#Calin Popescu Tariceanu PSD prezidentiale, #Calin Popescu Tariceanu Dancila prezidentiale , #ALDE