Tariceanu a cerut retragerea din ALDE european. USR-PLUS: Nu a mai asteptat decizia iminenta de a fi exclus

Joi, 30 Mai 2019, ora 23:07
11640 citiri
Tariceanu a cerut retragerea din ALDE european. USR-PLUS: Nu a mai asteptat decizia iminenta de a fi exclus
Foto: Arhiva Facebook/Calin Popescu Tariceanu

ALDE a transmis o scrisoare formatiunii europene din care facea parte prin care cere sa se retraga din aceasta. Demersul vine dupa ce liderul ALDE european a criticat in nenumarate randuri activitatea partidului condus de Calin Popescu Tariceanu.

Informatia ca partidul condus de Calin Popescu Tariceanu a solicitat retragerea din ALDE european a fost confirmata de liderii formatiunii presedintelui Senatului.

"ALDE Romania nu mai este membru al partidului ALDE european, dupa ce nu a mai asteptat decizia iminenta de a fi exclus, retragandu-se de bunavoie. Asteptam cu interes si decizia Socialistilor europeni in legatura cu PSD, cu care au inghetat relatiile inainte de alegeri, dar si decizia PPE legata de iliberalii de la Fidesz. La fel ca Romania, Europa are nevoie sa inceapa sa-si construiasca viitorul pe curat.

Noi, USR-PLUS, asta facem deja construind un nou grup politic care sa revigoreze proiectul european si sa-l scoata din stagnarea in care se afla de multi ani. Pentru prima data de la intrarea in UE avem sansa de a conta cu adevarat in Europa", a scris pe Facebook Alin Cristian Mituta, candidat USR-PLUS la alegerile europarlamentare.

Formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu a parasit grupul ALDE Europa, dupa o perioada tensionata, marcata de amenintari reciproce. Guy Verhofstadt, liderul familiei europene, a criticat deseori prestatia ALDE Ro in materie de stat de drept si justitie si chiar a cerut, in aceasta primavara, excluderea.

La randul sau, Tariceanu a i-a transmis lui Verhofstad, inainte de alegerile europene, ca ALDE Ro nu-l va mai sprijini in Parlamentul European.

Rezultatele de dumunica arata ca partidul condus de Calin Popescu Tariceanu a obtinut un rezultat de 4,1%, insuficient pentru a atinge pragul si de a avea membri in Parlamentul European.

#Calin Popescu Tariceanu retragere ALDE Europa , #ALDE