Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a confirmat miercuri, dupa sedinta Biroului Politic al partidului, ca partenerii de guvernare ai PSD ii retrag sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu.
"Sunt proiecte importante care ar fi trebuit sa fie demarate, dar nu sunt pornite", a spus Tariceanu, dand mai multe exemple in sustinerea deciziei de a retrage sprijinul politic premierului.
"Noi am votat astazi retragerea sprijinului politic pentru Guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu. Colegii nostri care sunt ministri in Executiv m-au instiintat ca sunt cu demisiile scrise deja la purtator, dar mi le-au inaintat mie, pentru a arata ca sunt solidari cu decizia de retragere a sprijinului politic.
As putea anticipa ce se va intampla in PSD, dar trebuie sa asteptam decizia lor. Premierul Grindeanu va trebui sa-si spuna parerea", a adaugat Tariceanu.
Acesta a lasat sa se inteleaga ca Sorin Grindeanu si-ar putea da demisia.
"Trebuie sa vedem care este solutia iesirii din criza. (...) Suntem intr-o situatie premergatoare demisiei primului ministru", a mai spus liderul ALDE.
Totodata, presedintele Senatului si-a exprimat speranta ca, in situatia in care presedintele Klaus Iohannis ar nominaliza curand un nou premier, seful statului sa respecte majoritatea parlamentara.
"Nu suntem inca in situatia sa discutam ce va face presedintele Iohannis, nici nu vreau sa ii dau sfaturi. Eu pot insa sa remarc un singur lucru: ca rezultatul votului din decembrie 2016 a dat o configuratie in Parlament care nu s-a schimbat. Prin urmare, aceeasi configuratie politica urmeaza sa propuna si pe prim-ministrul viitor", a mentionat Tariceanu.
Nu in ultimul rand, acesta a acuzat ca, din peste 390 de masuri din programul de guvernare, 260 nu sunt implementate.
"Cantitativ vorbind sunt, dintr-un total de peste 390 de masuri, 260 care nu sunt implementate, nu sunt abordate. Deci, cantitativ nu stam bine, dar mult mai importanta e latura calitativa.
Sunt proiecte importante care ar fi trebuit demarate si care nu au fost pornite, cum ar fi, de exemplu, infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare, titlurile de stat pentru cetateni, in asa fel incat statul sa nu se mai imprumute de pe piata, de la banci, ci sa aiba posibilitatea sa se imprumute la costuri cat mai mici.
Noi am trecut prin Parlament legea salarizarii unitare, dar acest lucru ar fi trebuit corelat cu o reforma importanta a principalelor servicii publice, fie ca vorbim de invatamant, fie ca vorbim de sanatate, de administratie, de ordine publica", a mai spus Tariceanu.
treceti la vot sa nu se... Vezi tot