Tariceanu a facut un training media ca sa nu mai cada in capcanele presei. Rezultatul: "Nu va raspund nimicut, nimicut"

Sambata, 26 Noiembrie 2016, ora 19:53
9258 citiri
Tariceanu a facut un training media ca sa nu mai cada in capcanele presei. Rezultatul: "Nu va raspund nimicut, nimicut"
Foto: Arhiva Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu, care este si presedinte al Senatului, a refuzat, sambata, sa comenteze decizia presedintelui Klaus Iohannis de a nu invita la ceremoniile prilejuite de Ziua Nationala persoane cu probleme penale.

Tariceanu a spus ca nu doreste sa spuna nimic despre acest lucru si a adaugat ca a participat la un media training si stie cum sa nu cada in capcanele presei.

"Sa nu ma intrebati de 1 Decembrie si de Iohannis, ca nu va raspund nimic. Pe cuvant de onoare, nimic nu va raspund", a spus presedintele Senatului.

El a continuat: "Nu va raspund nimicut, nimicut. Nimic in plus. Daca vreti, discutam despre educatie".

Liderul ALDE a mentionat ca stie faptul ca "subiectele picante" sunt de interes si pasioneaza presa. "Si pe mine (ma pasioneaza - n.red.), din cand in cand, nu pot sa spun ca ma lasa indiferent, dar astazi chiar e un moment in care vrem putin sa schimbam discursul", a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Copresedintele ALDE a refuzat sa raspunda la orice intrebare legata de interdictia de a participa la parada de 1 Decembrie si la receptia de la Palatul Cotroceni.

"Am fost la un curs de media training si ne-au invatat cum sa ne comportam la capcanele pe care ni le intindeti. Astazi suntem prea proaspeti, cu cunostintele bine asezate. Mai incercati peste o saptamana, ca s-ar putea sa mai uitam din ce ne-au predat instructorii", a afirmat Tariceanu.

Liderul ALDE a facut o referire la presedintele Klaus Iohannis si in contextul aplicarii invatamantului dual in orase din Romania, proiect pe care ALDE doreste sa il extinda la nivel national.

"Le-am recomandat tuturor sa aplice acest sistem de invatamant dual", a spus Calin Popescu Tariceanu, adaugand ca, in peste 25 de ani, baza in Romania a fost invatamantul universitar, in detrimentul invatamantului profesional.

"Noi am reusit sa implementam acest lucru in Romania (invatamantul dual - n.red.). Cu toate ca nu i-am cerut voie presedintelui Iohannis. Va dati seama ce lezmajestate am comis?", a comentat Tariceanu.

Pe de alta parte, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca seful statului a facut o mare eroare cand a decis sa restrictioneze persoanelor cu probleme penale accesul la ceremoniile de la Cotroceni.

Fara penali de 1 Decembrie!

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi, a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, ca atat la parada militara care va fi organizata de Ziua Nationala a Romaniei la Arcul de Triumf cat si la receptia organizata de seful statului la Palatul Cotroceni nu au fost invitate "persoane cu probleme penale".

"Am vazut ca exista tot felul de discutii in spatiul public referitoare la acest subiect si tin sa precizez inca de la inceput faptul ca nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume, pentru ca nu despre asta este vorba.

Este vorba despre niste criterii care au stat la baza intocmirii listei cu invitati si nu pot si nici nu vreau sa va ascund faptul ca in constituirea acestor criterii care au fost luate in calcul bineinteles ca in primul rand este vorba despre criteriul ca acea persoana sa detina o functie in stat, dar sa si respecte niste criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistenta unor probleme penale", a declarat Madalina Dobrovolschi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Tariceanu parada 1 decembrie , #ALDE