Tariceanu a uitat ce scor a obtinut ALDE la alegeri si s-a enervat cand a fost intrebat de Constantin: Alta intrebare

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 18:42
15922 citiri
Tariceanu a uitat ce scor a obtinut ALDE la alegeri si s-a enervat cand a fost intrebat de Constantin: Alta intrebare
Foto: Ziare.com

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a refuzat, vineri, sa comenteze acuzatiile aduse de celalalt copresedinte, Daniel Constantin, si contestatia depusa de acesta in instanta. Totodata, Tariceanu a aratat ca nu cunoaste ce scor a obtinut partidul la parlamentare si ca isi doreste sa fie presedintele formatiunii.

Tariceanu a spus ca nu il intereseaza faptul ca Daniel Constantin a contestat organizarea Congresului ALDE pe motiv ca a fost convocat nestatutar.

Intrebat cum comenteaza absenta lui Constantin si daca acesta va fi exclus din partid, Tariceanu a raspuns: "In niciun fel. (...) Nu avem ce sa discutam. (...) La Congres nu se adopta decizii referitoare la excluderea membrilor. Nu ma intereseaza deloc acest subiect. (...) Va ramane simplu membru".

Intrebat daca modificarile care vor fi adoptate de Congres vor putea fi inregistrate la tribunal, in contextul in care instanta se va pronunta abia in 18 mai asupra contestatiei depuse de Daniel Constantin, Tariceanu a spus ca "nu instanta decide alegerile dintr-un partid".

"Va rog, haideti sa... Nu va imaginati ca alegerile intr-un partid sunt decise de instanta. Alegerile in partid sunt decise de delegatii la congres. Da? Gata, alta intrebare", a spus liderul ALDE.

Intrebat ce se va intampla in cazul unei eventuale decizii nefavorabile din partea instantei, Calin Popescu Tariceanu a replicat: "Alte intrebari".

"Noi avem un congres politic. Orice congres politic al unui partid se refera la lucrurile importante care sunt cele politice. In cazul in care exista modificari statutare, tot congresul le adopta si asa am procedat si noi. Daca aveti alte intrebari. Altceva nu mai comentez", a spus acesta.

Solicitarea a fost reluata de liderul ALDE, in contextul in care a fost intrebat daca are acces la conturile partidului.

"Daca aveti alte intrebari, va rog foarte mult", a spus Tariceanu.

Tariceanu sustine ca ALDE a iesit pe locul 3 la parlamentarele din 2016

In alta ordine de idei, in deschiderea congresului, fostul premier a sustinut ca ALDE a obtinut, la alegerile parlamentare din 2016, al 3-lea rezultat pe scena politica, desi formatiunea lui s-a clasat, de fapt, pe locul 5, dupa PSD, PNL, USR si UDMR.

"Din 2014 au trecut doi ani si jumatate, cu aproximatie, si a trebuit sa trecem prin doua examene severe, ma refer la alegerile locale. (...) Multi au avut dubii ca vom trece acest examen si totusi am reusit. A urmat al doilea examen la fel de greu, poate mai greu, cu un pariu pe care multi nu aveau curajul sa-l faca si anume ca ALDE va intra in Parlament", a spus Tariceanu in discursul sau introductiv.

"Am reusit si acest al doilea examen foarte sever si dupa alegerile care au avut loc anul trecut am obtinut al treilea rezultat pe scena politica, lucru care nu este putin pentru un partid care la vremea respectiva avea practic un an jumatate vechime", a adaugat Tariceanu.

Seful Senatului va candida la functia de presedinte ALDE si sustine ca toti cei care vor dori sa candideze vor avea posibilitatea sa se prezinte la congresul la care va fi votata conducerea partidului, for in care vor fi adoptate si patru rezolutii.

"Voi candida la functia de presedinte ALDE. (...) Am stabilit sa existe doua moduri de prezentare a candidaturilor. Aceste candidaturi se vor trimite pe mail, CV-ul profesional si politic si vor fi urcate pe site-ul ALDE Bucuresti. Toti cei care sunt candidati si vor sa se prezinte vor avea posibilitatea sa o faca maine (sambata - n.red.) in timpul congresului, la tribuna", a declarat Tariceanu.

ALDE va alege, sambata, conducerea formatiunii - un presedinte si 33 de membri ai Biroului Politic Executiv, dintre care 17 sunt vicepresedinti, iar 16 membri, carora li se alatura 12 membri supleanti, a spus Tariceanu.

"Alegerea se va face in mod liber, nu exista lista. Se depun candidaturile si in ordinea descrescatoare a voturilor vor fi stabiliti cei care devin membri in Biroull Politic Executiv. Primii 17 vor detine functia de vicepresedinte si urmatorii 16 functia de membru", a spus Tariceanu.

Citeste mai multe pe acest subiect:

Eveniment Quarterly Report

Congres extraordinar al AUR la Alba Iulia pe 2 decembrie. Partidul discută strategia pe 2024
Congres extraordinar al AUR la Alba Iulia pe 2 decembrie. Partidul discută strategia pe 2024
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate elemente organizatorice şi strategia...
Analiză - Poliția: de la Mihai Chițac la Cătălin Predoiu
Analiză - Poliția: de la Mihai Chițac la Cătălin Predoiu
Fuga din țară a primarului din Baia Mare Cătălin Cherecheș, condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, readuce în actualitate slăbiciunile și complicitățile cu...
#Tariceanu Congres ALDE, #Tariceanu Daniel Constantin, #Tariceanu candidat presedinte ALDE, #Tariceanu scor ALDE parlamentare , #ALDE