Tariceanu: ALDE nu participa la votul Cabinetului Orban II. Nu intram in jocul de-a anticipatele

Duminica, 23 Februarie 2020, ora 12:46
3088 citiri
Tariceanu: ALDE nu participa la votul Cabinetului Orban II. Nu intram in jocul de-a anticipatele
Foto: Arhiva Alexandru Dobre/Mediafax.ro/Hepta.ro

ALDE a decis ca parlamentarii formatiunii sa nu participe la votul Guvernului Orban II, a anuntat, duminica, liderul formatiunii Calin Popescu Tariceanu, precizand ca nu doreste sa valideze aceasta "mascarada parlamentara" in conditiile in care nici liberalii nu isi vor vota propriul Executiv.

"ALDE a hotarat sa nu intre in jocul de-a anticipatele pe care l-a initiat PNL si, in consecinta, nu vom participa la votul guvernului Orban II. Constitutia spune la articolul 103 aliniatul 2 urmatoarele: 'Candidatul la functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului'. Ori, luni, domnul Orban nu ne cheama la un vot de incredere, ci la unul de neincredere. Nu inteleg de ce Ludovic Orban si cel care il dirijeaza crede ca Parlamentul poate fi partener in aceasta pacaleala odioasa. In conditiile in care Guvernul Orban II nu va fi votat de PNL, nu inteleg de ce s-ar astepta ca noi sa intram in acest joc?", a transmis Tariceanu, duminica, pe pagina sa de Facebook.

El spune ca a decis sa ii lase pe cei de la PNL sa se afunde in penibil si sa nu conteze pe prezenta ALDE al votul de investitura de luni.

"De aceea, am decis sa ii lasam pe cei din PNL sa se afunde si mai mult in penibil si sa voteze impotriva propriului guvern si sa nu conteze pe prezenta noastra! Nu vrem sa validam aceasta mascarada parlamentara. Mai mult, nu cred ca ar trebui sa discutam despre votul de investire al guvernului Orban II atata timp cat nu se rezolva problema OUG privind alegeri anticipate, care are cel putin 2 teme care contravin legii: legalizarea turismului electoral si grava discriminare la adresa unora dintre partidele parlamentare mai mici", a explicat liderul ALDE.

Tariceanu considera ca ce se intampla in acest zile ii depaseste orice imaginatie.

"In cei 30 de ani de politica am crezut ca le-am vazut pe toate, dar ce se intampla in aceste zile imi depaseste orice imaginatie. Credeam ca, in principiu, toate partidele politice vor acelasi lucru: o societate libera, o viata mai buna pentru romani, o economie care sa asigure locuri de munca bine platite. Obsesia celor din conducerea PNL pentru alegeri anticipate, fara sa ia in calcul efectele negative asupra romanilor, ma face sa-mi pun serioase semne de intrebare cu privire la aceasta credinta", a precizat Calin Popescu Tariceanu.

El a mai transmis ca aceasta criza politica artificial creata va avea efecte economice grave.

"Nu o sa obosesc sa arat ca aceasta criza politica artificial creata va avea foarte curand efecte economice grave care ne vor afecta pe fiecare dintre noi in mod direct. Am expus motivele in mai multe randuri. Pe termen lung, cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare va omori temele locale importante (poluarea oraselor si satelor, trafic, curatenie, spitale, scoli) si se vor promova teme strict politice (stanga-dreapta, ciuma rosie vs ciuma galbena, etc), teme care nu intereseaza cu adevarat cetateanul. Oare asta vrem?", se arata in finalul mesajului postat de Tariceanu pe pagina sa de Facebook.

Votul este programat luni de la ora 16.00.

Eveniment Quarterly Report

Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene au transmis punctul lor de vedere asupra pensiilor speciale, iar acum urmează ca Ministerul Justiţiei să înainteze...
Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat luni că propunerea Guvernului este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru. ”Ne aşteptăm să...
#Tariceanu ALDE vot Orban anticipate , #ALDE