Tariceanu: Am hotarat o recalibrare a relatiei cu PSD. Ce vrea de la Dancila si ce spune de Dragnea

Miercuri, 29 Mai 2019, ora 18:53
26923 citiri
Tariceanu: Am hotarat o recalibrare a relatiei cu PSD. Ce vrea de la Dancila si ce spune de Dragnea
Foto: captura video

Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a anuntat, miercuri, concluziille formatiunii dupa esecul de la euroalegeri, cand nu au reusit sa treaca pragul electoral si, astfel, au ramas in afara Parlamentului European.

Prima masura luate de ALDE este resetarea relatiilor cu PSD. Tariceanu a anuntat ca nu va iesi de la guvernare si nu rupe coalitia cu PSD, insa are un set de reguli pentru Viorica Dancila.

"Rezultatul este evident nemultumitor, nu e unul pe care il asteptam. Analiza completa a cauzelor este in curs de desfasurare, saptamana viitoare voi convoca o noua sedinta in care vom prezenta analiza pe fiecare organizatie si pe cei care sunt vectorii de imagine ai partidului.

Azi am hotarat o anumita recalibrare a relatiei cu PSD, pentru ca viitorul coalitiei sa fie asigurat. Este nevoie de continuitate si stabilitate politica. Am solicitat si un vot in privinta continuarii colaborarii si a fost covarsitor pentru. S-au inregistrat doar doua abtineri. Am consultat-o si pe dna premier si ei au acelasi punct de vedere: va pot spune foarte clar ca vom continua guvernarea", a spus Tariceanu, intr-o conferinta de presa.

El a punctat, insa, ca lucrurile se vor schimba in relatia cu PSD si a insinuat ca de multe ori Dragnea l-a pus in fata faptului implinit, fara a-l consulta inainte.

"Pentru buna functionare a Guvernului si pentru a recalibra si directia pe care va functiona coalitia, am discutat sa introducem o serie de masuri pe care noi le propunem in asa fel incat sa tinem cont de lucrurile care tin de agenda de interes a cetatenilor

Vom avea regulat sedinte formale ale coalitiei in care vom lua deciziile importante, pentru ca altfel.... nu vreau sa intru in detalii, dar ceea ce s-a intamplat o buna bucata de vreme... au fost situatii cand am fost pusi in fata unor decizii deja luate", a mai spus partenerul lui Liviu Dragnea.

Tariceanu a anuntat ca ii propune Vioricai Dancila "sa analizeze daca nu e nevoie de o remaniere mai larga sau de o restructurare a Guvernului".

Deciziile de la ALDE vin dupa ce, dimineata, Comisia Juridica a votat pentru ridicarea imunitatii lui Tariceanu, dupa ce cererea DNA fusese amanata jumatate de an. Dupa ce PSD s-a asigurat ca are sprijinul ALDE pentru majoritatea parlamentara, Serban Nicolae l-a asigurat pe Tariceanu ca PSD nu il va lasa la greu. ALDE a votat in Camera Deputatilor pentru propunerea PSD ca Marcel Ciolacu sa devina presedinte in locul lui Liviu Dragnea, dupa ce acesta din urma a ajuns la inchisoare.

Tariceanu a recunoscut ca mai multi colegi de-ai sai nu au vrut initial sa il voteze pe Ciolacu, pana nu au avut asigurari de la Dancila si alti lideri PSD ca relatia nu va mai fi ca cea din epoca Dragnea.

#Tariceanu recalibrare relatii PSD Dragnea Dancila , #ALDE
Comentarii
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
Eu sper ca Premierul nu devine un Ciolos sau Boc cu fusta!
Poza PentruDreptate
PentruDreptate
rank 5