Tariceanu anunta ca Orban i-a acceptat toate cele 12 conditii impuse, asa ca ALDE ii voteaza guvernul

Marti, 22 Octombrie 2019, ora 11:41
12379 citiri
Tariceanu anunta ca Orban i-a acceptat toate cele 12 conditii impuse, asa ca ALDE ii voteaza guvernul
Foto: Digi24 TV

Calin Popescu Tariceanu a anuntat, marti, dupa inca o runda de negocieri cu delegatia PNL, ca premierul desemnat Ludovic Orban a acceptat toate cele 12 conditii impuse de ALDE, prin urmare partidul pe care il conduce este gata sa voteze investirea noului Executiv, una dintre cerintele esentiale fiind ca acesta sa fie monocolor PNL, fara membri de la alte partide.

Liderul ALDE a precizat ca astazi s-au finalizat discutiile pe documentul cu cele 12 conditii si cerinte impuse de partidul sau premierului Orban la negocierile de saptamana trecuta.

"Pot sa va spun ca am cazut de acord asupra tuturor, fie ca e vorba de formula guvernului - monocolor", a spus Tariceanu, enumerand si mai multe conditionalitati din zona economica, unde s-a convenit asupra necesitatii infiintarii unui fond de investitii care sa finanteze economia.

In aceste conditii, presedintele ALDE a anuntat ca va sustine in fata Biroului Politic Executiv al partidului propunerea "sa se dea votul pentru sustinerea" Guvernului Orban, acest lucru urmand sa fie aprobat de forul de conducere.

"Discutiile de astazi au fost clarificatoare si necesare (...) Vom avea si un acord scris. Aceste conditionalitati fac parte din acordul pe care il vom semna impreuna cu PNL", a mai anuntat liderul ALDE.

Intrebat de jurnalisti, Calin Popescu Tariceanu a spus ca asigura viitorului Guvern voturile a 25 de parlamentari.

"Ieri s-a anuntat in Camera Deputatilor reconstituirea grupului ALDE (deputatul Ioan Cupa, care plecase din partid, s-a reintors - n.red.). Facem efort si la Senat, dar avem 25 de voturi certe", a subliniat Tariceanu.

Intrebat ce se va intampla daca alte partide ar dori sa intre la guvernare, Tariceanu a raspuns ferm: "Cred ca e o contradictie, din moment ce s-a discutat si acceptat de PNL formula unui guvern monocolor".

"Nu cred ca PNL poate sa discute una cu noi, si cu Pro Romania sau PMP altceva", a avertizat el, subliniind inca o data ca intelegerea cu PNL "practic exclude intrarea altor partide la guvernare".

Calin Popescu Tariceanu a oferit si explicatii suplimentare. "De la bun inceput ALDE a spus clar si fara echivoc ca nu dorim sa intram la guvernare. Intrarea ar bulversa o logica simpla, s-ar transforma intr-un guvern de larga coalitie", a spus liderul ALDE, ceea ce ar reflecta dorinta unor partide de a "prinde functii de conducere".

In plus, Calin Popescu Tariceanu a precizat ca "acest guvern va avea o durata de viata mai scurta decat normal, practic un an", prin urmare este bine sa fie monocolor.

Premierul desemnat Ludovic Orban (PNL),poarta marti si miercuri noi negocieri cu partidele in vederea formarii si investirii unui nou guvern, dupa caderea Guvernului Dancila prin motiune de cenzura.

Urmareste LIVE noua runda de negocieri pentru Guvernul Orban.

Quarterly Report - Editia 4

Rareș Hopincă avertizează că Sectorul 2 suferă prejudicii de milioane de euro din cauza conflictului dintre primarul de sector Radu Mihaiu și Nicușor Dan
Rareș Hopincă avertizează că Sectorul 2 suferă prejudicii de milioane de euro din cauza conflictului dintre primarul de sector Radu Mihaiu și Nicușor Dan
Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, îl acuză marți, 28 mai, pe Nicușor Dan că va distruge lucrările făcute în campania electorală de Radu Mihaiu pe strada...
Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, cupris de febra campaniei electorale: „Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei” FOTO/VIDEO
Nicolae Ciucă, președintele PNL a afirmat că Nicolae Robu este cel mai bun candidat pentru primăria Timişoarei și că acest lucru este demonstrat de faptele și rezultatele sale. Liderul...
#Tariceanu acord guvern PNL conditii , #ALDE
Comentarii
Poza Camelian_Propinatiu_scriitor
Camelian_Propinatiu_scriitor
rank 5
Interesant că îşi asumă Ponta epoca Toader-Iordache