Tariceanu anunta ca PSD-ALDE lucreaza la proiectul de revizuire a Constitutiei si o propunere de modificare a Codului Penal, ca urmare a referendumului

Vineri, 28 Iunie 2019, ora 16:40
5781 citiri
Tariceanu anunta ca PSD-ALDE lucreaza la proiectul de revizuire a Constitutiei si o propunere de modificare a Codului Penal, ca urmare a referendumului
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat ca, pe langa proiectul de revizuire a Constitutiei, coalitia de la guvernare va face si o propunere de modificare a CoduluiPpenal, ca urmare a rezultatelor referendumului din 26 mai.

Intrebat daca are in vedere ca, impreuna cu PSD, sa depuna un proiect de modificare a Constitutiei, Tariceanu a spus: "Va pot confirma acest lucru, urmeaza ca astazi, maine sa definitivam discutia asupra proiectului de modificare, de revizuire a Constitutiei, astfel incat o parte din rezultatele de la referendumul sa fie transpuse in Constitutie.

Spun o parte pentru ca la una dintre intrebarile de la referendum - mai exact la prima intrebare - raspunsul nu se gaseste in Constitutie si trebuie sa se regaseasca in Codul Penal si va pot spune de acum ca vom face si o propunere de modificare a Codului Penal in consecinta".

Curtea Constitutionala a Romaniei a validat, joi, rezultatul referendumului national din 26 mai.

De asemenea, au fost respinse si cele cinci contestatii referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului.

Vezi si Reactia lui Iohannis dupa ce rezultatul referendumului a fost validat de CCR

Marti, liberalii au adoptat in sedinta Biroului Executiv proiectul de revizuire a Constitutiei, in urma consultarii populare din 26 mai.

Proiectul PNL prevede ca pot sesiza neconstitutionalitatea ordonantelor de urgenta si presedintele Romaniei sau Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca persoanele condamnate definitiv nu pot candida, contine interdictii privind amnistia si gratierea colectiva si pentru fapte de coruptie si stabileste ca nu pot fi reglementate prin OUG organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii, a instantelor judecatoresti, a Ministerului Public si a Curtii de Conturi, modificand sapte articole ale legii fundamentale.

Iata aici detalii - PNL propune modificarea a 7 articole din Constitutie, ca urmare a ce s-a votat la referendum. Iata schimbarile

#Tariceanu modificare Constitutie referendum, #Tariceanu modificare Cod Penal , #ALDE