Tariceanu critica Guvernul din cauza Legii salarizarii. Grindeanu ii da replica

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 15:18
3677 citiri
Tariceanu critica Guvernul din cauza Legii salarizarii. Grindeanu ii da replica

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a avut semne de intrebare in ceea ce priveste activitatea Guvernului, pentru ca legea salarizarii unitare a fost asumata la nivelul Parlamentului si era normal sa fie promovata de Executiv, el mentionand ca s-ar putea sa se procedeze la fel cu Fondul Suveran de Dezvoltare.

In replica, premierul Sorin Grindeanu a spus ca ministrii de resort sunt prezenti in Parlament la dezbaterile pe Legea salarizarii, iar Cabinetul sau a dat un aviz pozitiv pe proiect.

"Sigur, am avut si eu propriile mele semne de intrebare, de exemplu in momentul in care legea salarizarii unitare, care era un punct esential al programului de guvernare comun, in loc sa fie promovata de Guvern, a trebuit sa o asumam noi, la nivelul Parlamentului, ca initiativa parlamentara.

Sigur ca, din punct de vedere procedural, politic, se poate si asa ceva, dar e normal ca angajamentele luate prin programul de guvernare sa fie promovate de Guvern", a declarat Tariceanu, miercuri, la Parlament, intrebat daca are nemultumiri fata de premierul Sorin Grindeanu si de activitatea Guvernului.

Imediat a venit si replica sefului Executivului.

"Eu stiu ca doi ministri sunt prezenti si au fost prezenti si vor fi prezenti si in Camera Deputatilor - ministrul Muncii, doamna Olguta Vasilescu, si ministrul Finantelor - la toate dezbaterile.

De asemenea, vorbim pe avizul pe care l-a dat Guvernul. A dat un aviz pozitiv, sigur, cu amendamente, in urma cu doua saptamani", a spus Grindeanu, la evenimentul organizat cu prilejul intrarii in flota TAROM a aeronavei "Sarmizegetusa".

Premierul a mai spus ca datoria Executivului e de a pune in aplicare programul de guvernare al PSD, iar "restul sunt discutii, nuante".

"O sa avem discutii. Guvernul se bazeaza, cum s-a bazat de la inceput, in primul rand pe PSD, pentru ca e partidul care castigat alegerile in mod detasat, si, in al doilea rand, pe coalitia care sustine acest Guvern. Datoria noastra, ca Guvern, e sa punem in aplicare masurile din programul PSD si asta facem. Restul sunt discutii, nuante, pe care le vom analiza, activitatea unuia sau altuia", a afirmat Grindeanu.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...
Comentarii
MacGigi
rank 5
Acuma vad ca ALDE are un logo cu un ceas cu limbile puse
MosGerila
rank 5