Tariceanu critica Guvernul din cauza Legii salarizarii. Grindeanu ii da replica

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 15:18
3802 citiri
Tariceanu critica Guvernul din cauza Legii salarizarii. Grindeanu ii da replica
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a avut semne de intrebare in ceea ce priveste activitatea Guvernului, pentru ca legea salarizarii unitare a fost asumata la nivelul Parlamentului si era normal sa fie promovata de Executiv, el mentionand ca s-ar putea sa se procedeze la fel cu Fondul Suveran de Dezvoltare.

In replica, premierul Sorin Grindeanu a spus ca ministrii de resort sunt prezenti in Parlament la dezbaterile pe Legea salarizarii, iar Cabinetul sau a dat un aviz pozitiv pe proiect.

"Sigur, am avut si eu propriile mele semne de intrebare, de exemplu in momentul in care legea salarizarii unitare, care era un punct esential al programului de guvernare comun, in loc sa fie promovata de Guvern, a trebuit sa o asumam noi, la nivelul Parlamentului, ca initiativa parlamentara.

Sigur ca, din punct de vedere procedural, politic, se poate si asa ceva, dar e normal ca angajamentele luate prin programul de guvernare sa fie promovate de Guvern", a declarat Tariceanu, miercuri, la Parlament, intrebat daca are nemultumiri fata de premierul Sorin Grindeanu si de activitatea Guvernului.

Imediat a venit si replica sefului Executivului.

"Eu stiu ca doi ministri sunt prezenti si au fost prezenti si vor fi prezenti si in Camera Deputatilor - ministrul Muncii, doamna Olguta Vasilescu, si ministrul Finantelor - la toate dezbaterile.

De asemenea, vorbim pe avizul pe care l-a dat Guvernul. A dat un aviz pozitiv, sigur, cu amendamente, in urma cu doua saptamani", a spus Grindeanu, la evenimentul organizat cu prilejul intrarii in flota TAROM a aeronavei "Sarmizegetusa".

Premierul a mai spus ca datoria Executivului e de a pune in aplicare programul de guvernare al PSD, iar "restul sunt discutii, nuante".

"O sa avem discutii. Guvernul se bazeaza, cum s-a bazat de la inceput, in primul rand pe PSD, pentru ca e partidul care castigat alegerile in mod detasat, si, in al doilea rand, pe coalitia care sustine acest Guvern. Datoria noastra, ca Guvern, e sa punem in aplicare masurile din programul PSD si asta facem. Restul sunt discutii, nuante, pe care le vom analiza, activitatea unuia sau altuia", a afirmat Grindeanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Tariceanu ataca Guvernul, #Grindeanu atac Tariceanu Guvern , #ALDE
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Acuma vad ca ALDE are un logo cu un ceas cu limbile puse