Tariceanu, despre candidatura Vioricai Dancila: Este o dezamagire ca s-a luat aceasta decizie

Miercuri, 24 Iulie 2019, ora 16:52
6396 citiri
Tariceanu, despre candidatura Vioricai Dancila: Este o dezamagire ca s-a luat aceasta decizie
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca Viorica Dancila i-a spus ca PSD este un partid prea mare ca sa nu aiba propriul candidat.

"Cred ca in PSD bantuie un sentiment defetist. Isi propun mult prea putin. Maximum ce-si propun este sa aiba un candidat in turul doi, dar nu-si pun probema de a castiga alegerile prezidentiale", a precizat Tariceanu.

El a explicat ca peste jumatate dintre alegatorii coalitiei PSD si ALDE ar fi de acord cu ideea unui candidat comun, iar din acelasi bazin electoral aproximativ 80 la suta l-ar prefera pe liderul ALDE.

"Pentru mine si colegii mei nu a fost o surpriza, dar este o dezamagire ca s-a luat aceasta decizie. I-am spus doamnei Dancila ca va urma o competitie electorala. In campanie spiritele se mai infierbanta, nu e exclus ca la nivel local sa avem niste luari de pozitie care sa nu fie intotdeauna concordante. (...) I-am atras atentia doamnei Dancila asupra acestor lucruri", a spus presedintele ALDE.

Tariceanu crede ca Iohannis poate fi infrant in finala, desi in prezent acesta ocupa primul loc in sondaje. El a explicat ca cetatenii aleg o persoana despre care ei isi imagineaza ca intruchipeaza cat mai mult aspiratiile lor.

Liderul ALDE nu crede ca presedintele Iohannis "merita sa i se mai acorde un al doilea mandat" pe motiv ca acesta "a inchis ochii si chiar a incurajat abuzurile din justitie, nu a fost capabil ca promoveze interesele Romaniei in cadrul Consiliului European, nu a facut mai nimic decat vizite externe costisitoare cu o suita numeroasa care presupun cheltuieli nejustificate".

"In afara de faptul ca si-a aruncat cu dispret paltonul pe capota masinii, nu am vazut alte gesturi care sa marcheze mandatul presedintelui actual", a acuzat Tariceanu.

#Tariceanu PSD Dancila candidat prezidentiale , #ALDE