Tariceanu: Melescanu nu mai are calitatea de membru in partid. Sa luam act oficial de desfiintarea grupului ALDE

Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 12:56
6920 citiri
Tariceanu: Melescanu nu mai are calitatea de membru in partid. Sa luam act oficial de desfiintarea grupului ALDE
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat miercuri, in Senat, ca fostul ministru al Afacerilor Externe Teodor Melescanu, ales presedinte al Senatului, nu mai are calitatea de membru ALDE.

"Sa luam act oficial de desfiintarea grupului ALDE prin eliminarea domnului Melescanu. Va anunt ca voi depune imediat o notificare la biroul presedintelui Senatului prin care anuntam configurarea grupului mixt si sigur ca va trebui sa luati act si de acest lucru, dar in momentul de fata trebuie sa atrag atentia ca trebuie reconfigurat Biroul Permanent, intrucat domnul Melescanu nu are calitatea de membru ALDE si dumeavoastra l-ati ales si ati vrut sa-l contati in dreptul grupului ALDE. Deci vor trebui recalculati coeficientii si evident functiile care sunt alocate fiecarui grup" a afirmat Calin Popescu Tariceanu miercuri, la Senat.

Si senatorii USR si PNL au cerut reconfigurarea Biroului Permanent al Senatului.

Sedinta Senatului a fost intrerupta pentru discutii intre liderii de grupuri parlamentare.

Teodor Melescanu, sustinut de PSD, a castigat marti functia de presedinte al Senatului primind 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, sustinuta de opozitie, a fost votata de 59 de senatori.

#Tariceanu Melescanu membru ALDE, #Melescanu presedinte , #ALDE