Tariceanu, mesaj furios pentru Dancila dupa ce Mircea Diaconu nu va avea reprezentanti in sectiile de vot: "Orice om sa-i fie frica!"

Sambata, 28 Septembrie 2019, ora 10:04
10251 citiri
Tariceanu, mesaj furios pentru Dancila dupa ce Mircea Diaconu nu va avea reprezentanti in sectiile de vot: "Orice om sa-i fie frica!"

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, anunta ca Biroul Electoral Central (BEC) a decis ca Mircea Diaconu, candidatul ALDE-ProRomania la prezidentiale, "nu are dreptul la reprezentanti in sectiile de votare".

In consecinta ii adreseaza un mesaj furios premierului Viorica Dancila.

"Inteleg ca Mircea va sufla-n ceafa in sondaje, dar, doamna Dancila, atat de tare va sperie candidatul nostru incat sunteti gata sa transformati PSD la loc in FSN?", scrie pe Facebook Calin Popescu Tariceanu, care adauga: "cand sapa groapa altuia, << orice om sa-i fie frica >> ".

Iata intreaba postare a sefului ALDE, dupa ce a aflat decizia BEC:

"Ieri Biroul Electoral Central, in dispret fata de lege si de realitatea politica, a decis ca Mircea Diaconu, candidatul sustinut de ALDE si de ProRomania, nu are dreptul la reprezentanti in sectiile de votare. Iar fara reprezentanti, orice candidat important este lasat fara minima protectie in fata tentatiei aranjamentelor de culise.

Vorbim permanent de competitie onesta, de dreptul neingradit la vot, dar facem tot posibilul sa "aranjam" o procedura cat mai netransparenta si mai nedemocratica, una care sa-i avantajeze pe "ai nostri" in detrimentul "altora".

Inteleg ca Mircea va sufla-n ceafa in sondaje, dar, doamna Dancila, atat de tare va sperie candidatul nostru incat sunteti gata sa transformati PSD la loc in FSN?

Vreti sa va inlaturati competitorii prin orice mijloace, doar-doar veti prinde salvatorul tur doi?

Am sa va spun doar atat, dumneavoastra si celorlalti complici la aceasta marsavie electorala, ca nu am altfel cum sa-i spun: cand sapa groapa altuia, "orice om sa-i fie frica"!

Nu de alta, dar s-ar putea sa ajunga chiar el/ea in fundul acesteia".

O decizie BEC il duce in coada listei de candidati pe Mircea Diaconu. ALDE face contestatie si acuza tertipurile PSD

Tariceanu face referire la o hotarare BEC, care a decis ca ALDE si ProRomania nu sunt partide parlamentare, prin urmare vor avea mai putini reprezentanti in birourile electorale, iar candidatul Mircea Diaconu se va afla la finalul listei pe buletinul de vot.

In hotararea BEC se arata ca prin partid politic parlamentar se intelege un partid care, printre altele, are grup propriu in cel putin una dintre camerele Parlamentului, conditie care nu este indeplinita in acest moment de ALDE si ProRomania.

In aceste conditii, presedintele Consiliului National ALDE, Norica Nicolai, a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ca hotararea BEC va fi contestata, mentionand ca la momentul demararii procesului electoral cele doua partide aveau grupuri parlamentare.

"E un tertip utilizat de PSD, dar sustinut de PNL, care sa faca un avantaj celorlalte partide (...) Riscam in aceasta perioada sa ne confruntam cu o ampla actiune de fraudare a alegerilor. Fac apel la societatea civila sa fie prezenta la monitorizarea procesului electoral", a spus, printre altele, Norica Nicolai.

ALDE si ProRomania au format Alianta "Un Om", care il sustine pe Mircea Diaconu la alegerile prezidentiale din noiembrie.

B.B.

Citeste si:
Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la sesiunea pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar nu vor vota
Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la sesiunea pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar nu vor vota
Parlamentarii PNL vor participa miercuri, 20 octombrie, la votul din Parlament pentru Guvernul Cioloş, însă nu vor vota, potrivit unei decizii a Biroului Executiv, a anunţat secretarul general...
Dan Barna îl compară pe Cioloș cu Leonidas: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă dar faptul că au stat acolo şi au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”
Dan Barna îl compară pe Cioloș cu Leonidas: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă dar faptul că au stat acolo şi au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”
Fostul președinte USR Dan Barna a vorbit luni seara, 18 octombrie, despre șansele ca guvernul Cioloș să fie votat în Parlament. Acesta l-a comparat pe actualul lider al USR cu Leonidas și a...
Sursa: Ziare.com