Tariceanu n-a obtinut de la Dancila nici 4% din ce a cerut, dar tot nu pleaca de la guvernare

Miercuri, 21 August 2019, ora 22:26
10127 citiri
Tariceanu n-a obtinut de la Dancila nici 4% din ce a cerut, dar tot nu pleaca de la guvernare
Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta.ro

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, s-a intalnit miercuri cu premierul Viorica Dancila, liderul PSD, impreuna cu alti membri ai celor doua partide, pentru a negocia continuarea aliantei de guvernamant.

Tariceanu nu a obtinut nimic din ce a cerut pentru ALDE, insa nu retrage inca partidul de la guvernare si asteapta finalul sesiunii parlamentare extraordinare pentru a trage linie si a vorbi despre rezultate, perspective si optiuni.

"In viziunea ALDE o buna guvernare presupune in aceasta faza o reforma a institutiilor statului, un nou program de guvernare, precum si o echipa guvernamentala restructurata care sa aiba ca principal atu competenta.

Astazi, in cadrul sedintei de coalitie, prim ministrul Viorica Dancila ne-a informat ca, urmare a discutiilor din structurile de conducere ale PSD, a decis sa faca nominalizari pentru portofoliile vacante si considera ca restructurarea guvernamentala nu este o masura oportuna", se arata in comunicatul ALDE de la finalul discutiilor.

Discutia a vizat si ordinea de zi din sesiunea extraordinara si s-a convenit ca proiectul de lege privind amnistia si gratierea sa fie respins la vot, asa cum anuntase deja si PSD.

"ALDE considera in continuare ca este necesara promovarea unui pachet de masuri care sa cuprinda o restructurare de amploare a Executivului, care sa vizeze reducerea numarului de ministere, injumatatirea numarului de secretari de stat si diminuarea drastica a numarului de consilieri de la cabinetele demnitarilor. In paralel, consideram ca este necesara si o reforma a functiei publice, axata pe competenta", se mai arata in comunicatul ALDE.

Tariceanu nu a obtinut inca nimic nici pe acest plan, dar mai asteapta pana saptamana viitoare, cand "va avea loc o discutie privind setul de masuri care vizeaza actul de guvernare si agenda publica".

Tot saptamana viitoare va avea loc si sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor, in care Opozitia incearca sa respinga legi din timpul lui Dragnea, astfel ca abia "la inceputul lunii septembrie ALDE isi va convoca structurile de conducere pentru a analiza rezultatele guvernarii, perspective si optiuni".

Pana la negocierile de astazi, ALDE mai ratase deja nominalizarea lui Tariceanu drept candidat comun la prezidentiale, cooptarea Pro Romania in alianta, oportunitatea de a se impune in fata premierului Dancila, precum si ultimele alegeri europarlamentare (4%) .

#Tariceanu negocieri Dancila, #alianta PSD ALDE , #ALDE
Comentarii