Tariceanu nu i-ar spune nu lui Gabriel Oprea: Conduce un partid care se comporta democratic

Luni, 08 Februarie 2016, ora 07:53
2858 citiri
Tariceanu nu i-ar spune nu lui Gabriel Oprea: Conduce un partid care se comporta democratic
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, considera ca Gabriel Oprea, urmarit penal pentru abuz in serviciu, este mai frecventabil decat fostul presedinte Traian Basescu, intrucat ar conduce un partid "democratic".

"Gabriel Oprea conduce un partid care se comporta dupa regulile democratice", a spus Tariceanu la Digi 24, intrebat daca acesta i se pare un partener politic frecventabil.

"Daca discutam despre frecventabilitate, sunt persoane in Romania cu care chiar nu doresc sa am de-a face. Cum ar fi Basescu si partidul dansului. In calitate de presedinte a facut extrem de mult rau. Chiar am discutat cu colegii mei daca ne-am propus cu cineva sa nu colaboram, acesta este partidul domnului Basescu", a explicat Tariceanu.

E oficial: Gabriel Oprea este urmarit penal

Gabriel Oprea este acuzat de abuz in serviciu de procurorii DNA, insa Tariceanu, presedinte al Senatului, crede ca "cu prea multa usurinta noi preluam acuzatiile facute procurori la adresa unor personalitati politici sau oameni simpli si indepartam din start prezumtia de nevinovatie. Eu nu pot sa apreciez si cred ca este rolul instantei sa aprecieze daca Oprea a folosit in mod abuziv sau nu coloana cu antemergator de politie. Cred ca Oprea trebuie sa se bucure ca orice alt cetatean de prezumtia de nevinovatie."

Intrebat ulterior daca mai trebuie sa candideze un politician cu asemenea suspiciuni de integritate si aflat in centrul unui incident in care un om si-a pierdut viata, Tariceanu a apreciat intrebarea ca fiind "foarte buna".

"Fiecare considera in momentul in care este intr-o situatie politica ce trebuie sa faca, numai ca in Romania, asa cum am vazut in ultima perioada, excesele si abuzurile in Justitie curg. Arestarile preventive, scurgerile de informatii din dosare, inlaturarea prezumtiei de nevinovatie, lucrul acesta ma pune in situatia sa ma intreb daca drepturile si libertatile cetatenilor sunt respectate, daca aceste abuzuri nu au in spate si alte resorturi", a raspuns retoric Calin Popescu Tariceanu.

Dragnea si Oprea au semnat protocolul: Cooperare la locale si fara primari alesi in doua tururi (Video)

Seful ALDE a explicat si politica de aliante a partidului sau la locale: niciun document oficial, ci intelegeri locale cu PSD: "Obiectivul ALDE este sa mergem singuri la alegerile locale, pe liste proprii. Acolo unde vor fi interese comune cu PSD, probabil ca acel lucru il vom face, dar aceste intelegeri locale nu vor face parte dintr-un document".

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#Tariceanu aparare Gabriel Oprea, #Tariceanu ALDE alegeri locale, #Tariceanu Oprea urmarit penal , #ALDE