Tariceanu: Nu vrem copiii securistilor nostri sa ajunga securistii copiilor nostri (Video)

Duminica, 12 Mai 2019, ora 20:25
4178 citiri
Tariceanu: Nu vrem copiii securistilor nostri sa ajunga securistii copiilor nostri (Video)
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu demnitatii

Cateva mii de oameni au participat, duminica, la Brasov, alaturi de lideri ai ALDE, la o actiune intitulata "Marsul demnitatii", care s-a dorit a fi o refacere a traseului parcurs de muncitorii care au protestat in 1987 impotriva regimului comunist, presedintele formatiunii politice, Calin Popescu-Tariceanu, transmitand, cu acest prilej, ca "nu vrem copiii securistilor nostri sa ajunga securistii copiilor nostri".

Liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat, de pe scena amenajata in zona Platformei Roman, punctul de plecare al marsului: "Vrem sa traim intr-o tara cu adevarat libera, in care cetatenii nu sunt manipulati, asa cum se intampla azi, de urmasii fostei securitati, practic, nu vrem copiii securistilor nostri sa ajunga securistii copiilor nostri".

Vezi si Tariceanu a fost huiduit de protestatari la Brasov, in timp ce participa la "Marsul demnitatii" (Video)

Si Daniel Zamfir s-a declarat impotriva "abuzurilor".

"Suntem aici mii de oameni care suntem impotriva abuzurilor - abuzurile sistemului bancar, ale recuperatorilor, executorilor, ale companiilor care detin monopoluri si, nu in ultimul rand, a abuzurilor din Justitie. Toate aceste abuzuri i-au ingenuncheat pe romani, au distrus destine. Cei care comit abuzuri nu au culoare politica, asa cum nici dreptatea nu are, nu e nici de stanga si nici de dreapta, trebuie sa fie a oamenilor si noi ne-am angajat sa-i aparam pe oameni de abuzuri", a afirmat, in debutul mitingului, liderul ALDE Brasov, senatorul Daniel Zamfir.

Norica Nicolai, candidat ALDE pentru Parlamentul European, a afirmat ca "pasii spre libertate incep la Brasov si se vor termina la Bruxelles". "La 30 de ani de la 1989 sunt unii care au vrut sa ne puna in lanturi. Impotriva lor si pentru demnitatea noastra, ALDE si in primul rand Calin Popescu-Tariceanu se bat si se vor bate. Pana nu vom fi liberi, nu vom fi cu adevarat fericiti, nu vom avea bunastare, pentru ca abuzurile si lipsa libertatii ne inlatura calitatea de om. Noi vrem sa fim oameni liberi, am fost si vom fi. Alaturi de ALDE si de voi, pasii spre libertate incep la Brasov si se vor termina la Bruxelles", a afirmat Nicolai.

La randul sau, Renate Weber, candidat ALDE in alegerile pentru Parlamentul European, a subliniat ca scrutinul din 26 mai trebuie sa fie o pregatire pentru "toamna presedintiei ALDE si a lui Calin Popescu-Tariceanu".

Si Varujan Vosganian a vorbit despre eventualitatea unei candidaturi a liderului ALDE la Presedintie, aratand ca nu va exista normalitate in Romania pana cand, printre altele, "nu vom avea un presedinte ca si Calin Popescu-Tariceanu".

"Nu vreau sa le dau numele, dar presedintele acestei tari si cativa candidati din fruntea listelor unor partide si liderii acestor partide au intreaga responsabilitate ca astazi vedem in jurul nostru scene care ne amintesc de 14 iunie 1990. Ei poarta intreaga responsabilitate si le cer de aici sa inceteze cu aceste asmutiri. (...) Exista oameni politici care au telecomanda, care vorbesc dupa cum altii apasa pe buton si eventual prind posturi straine dupa cum altii (...) le comanda. Pe Tariceanu nu-l comanda nimic altceva decat constiinta lui", a punctat Vosganian.

Conform organizatorilor, numarul participantilor la miting s-a ridicat la 5.000, brasovenilor alaturandu-li-se si reprezentantii catorva filiale din judetele limitrofe.

Coloana participantilor la mars s-a intersectat pe traseu cu un grup de persoane cu steaguri tricolore si pancarte anti-ALDE, dar si un sicriu si o cruce. Printre mesajele afisate de acestea s-a putut citi "Tariceanu este pentru noi Dragnea 2", precum si "Suntem ardeleni, nu hoti".

Citeste si Tariceanu, inspirat de un primar condamnat pentru coruptie, a vorbit la Craiova despre progresul Romaniei

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Tariceanu securisti copii, #Tariceanu Marsul , #ALDE