Tariceanu recunoaste esecul ALDE in alegeri si anunta un "congres doctrinar" in septembrie

Miercuri, 19 Iunie 2019, ora 19:25
3556 citiri
Tariceanu recunoaste esecul ALDE in alegeri si anunta un "congres doctrinar" in septembrie
Foto: Ziare.com Arhiva

ALDE va organiza, in septembrie, un congres doctrinar pentru o definire ideologica mai clara, a anuntat, miercuri, presedintele partidului, Calin Popescu-Tariceanu.

"In luna septembrie o sa organizam un congres doctrinar pentru o definire ideologica a noastra mai clara, pentru ca am constatat ca exista o deficienta de perceptie doctrinara in ceea ce ne priveste. Suntem partidul clasei de mijloc, suntem partidul intreprinzatorilor mici si mijlocii, suntem partidul profesiilor liberale, dar cred ca oferta noastra electorala nu a fost suficient de convingatoare", a spus Tariceanu, dupa sedinta Delegatiei Permanente Nationale a ALDE, desfasurata la Palatul Parlamentului.

El a subliniat ca analiza rezultatului ALDE la alegerile europarlamentare din 26 mai releva "un esec".

"Sedinta Delegatiei Permanente ne-a permis intai de toate o trecere in revista, o analiza a rezultatelor alegerilor pentru Parlamentul European, care pentru noi, trebuie sa recunosc, fara niciun fel de ambiguitate, s-au constituit intr-un esec. Am facut cu colegii mei aceasta analiza. Rezultatele arata ca acolo unde s-a muncit si si-au asumat aceasta responsabilitate de desfasurare, de sustinere a campaniei electorale, am avut rezultate si alte judete, din pacate, destul de munte, nu si-au facut deloc treaba. Prin urmare, vor urma si o serie de masuri organizatorice la nivelul filialelor si nu numai", a adaugat Tariceanu.

#Tariceanu esec ALDE congres doctrinar , #ALDE