Tariceanu: Romania a regresat, a involuat in 25 de ani

Vineri, 31 Iulie 2015, ora 22:09
4868 citiri
Tariceanu: Romania a regresat, a involuat in 25 de ani
Foto: captura Antena 3

Presedintele Senatului si copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, e de parere ca in ultimii 25 de ani nivelul politic a scazut, Romania regresand.

Plecand de la Codul Fiscal retrimis spre examinare de presedintele Iohannis, Calin Popescu Tariceanu observa ca aceasta chestiune nu a reprezentat o preocupare majora nici pentru Banca Nationala, nici pentru Cotroceni. "Presedintele, prin pozitia lui neutra, e singurul capabil sa cheme toate fortele politice si sa le adune in jurul unui proiect mare, de tara", a declarat el vineri seara la Antena 3.

Iohannis explica de ce a respins Codul Fiscal

Lasand la o parte parerea personala legata de retrimiterea Codului Fiscal, o "decizie gresita" dupa parerea lui Tariceanu, el fiind de parere ca "o cunoastere a economiei jos, la nivelul realitatilor, este indispensabila", "ceea ce lipseste la Cotroceni", presedintele Senatului opineaza ca "ar fi trebuit sa existe o discutie cu premierul si ministrul de Finante, inainte de a fi retrimis de presedinte. N-a existat".

Mesaj din concediu de la premierul Ponta catre cei care blocheaza Codul Fiscal: Rusine!

"Chiar daca nu exista o obligatie infomala de a se consulta cu Guvernul, trebuia sa ceara niste explicatii pentru ca decizia sa nu para una bazata pe interese politice sau pe partizanat politic", e de parere Calin Popescu Tariceanu.

In acest context, concluzia presedintelui Senatului este ca "exista o lipsa de anvergura politica, data de lipsa de experienta, de lipsa de cultura politica la unii lideri din Romania". Acesta a dat ca exemplu eterna disputa majoritate-opozitie si problemelele cu care vin in agenda publica, dar si faptul ca liderii opozitiei "repeta ca niste papagali" ca vor sa dea jos Guvernul.

"Opozitia este intotdeauna in situatia in care vrea sa incerce sa arunce tot felul de bombe pe piata, sa isi faca curaj, sa para mai puternica decat este. Cred ca nici opozitia nu mai crede ce spune", a afirmat copresedintele ALDE, acuzand-o de comportament instabil, variabil.

Intrebat daca e de parere ca disputele pe Codul Fiscal reprezinta o incercare de daramare a Guvernului, Tariceanu a raspuns ca nu.

Chestionat in legatura ca propunerea PNL pentru postul de premier, Tariceanu a replicat: "Catalin Predoiu nu e de premier. A facut un progres politic cat a fost ministru al Justitiei, dar foarte modest. De cand a ajuns printre liderii PNL supraliciteaza permanent si devine tot mai des ridicol, caraghios, pentru ca nu are prea multa experienta politica. Si nici nu stiu daca are chemare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Calin Popescu Tariceanu clasa politica regresat, #Tariceanu retrimitere cod fiscal, #Tariceanu propunere Predoiu premier, #Tariceanu opozitie , #ALDE