Tariceanu: Romania a regresat, a involuat in 25 de ani

Vineri, 31 Iulie 2015, ora 22:09
4718 citiri
Tariceanu: Romania a regresat, a involuat in 25 de ani

Presedintele Senatului si copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, e de parere ca in ultimii 25 de ani nivelul politic a scazut, Romania regresand.

Plecand de la Codul Fiscal retrimis spre examinare de presedintele Iohannis, Calin Popescu Tariceanu observa ca aceasta chestiune nu a reprezentat o preocupare majora nici pentru Banca Nationala, nici pentru Cotroceni. "Presedintele, prin pozitia lui neutra, e singurul capabil sa cheme toate fortele politice si sa le adune in jurul unui proiect mare, de tara", a declarat el vineri seara la Antena 3.

Iohannis explica de ce a respins Codul Fiscal

Lasand la o parte parerea personala legata de retrimiterea Codului Fiscal, o "decizie gresita" dupa parerea lui Tariceanu, el fiind de parere ca "o cunoastere a economiei jos, la nivelul realitatilor, este indispensabila", "ceea ce lipseste la Cotroceni", presedintele Senatului opineaza ca "ar fi trebuit sa existe o discutie cu premierul si ministrul de Finante, inainte de a fi retrimis de presedinte. N-a existat".

Mesaj din concediu de la premierul Ponta catre cei care blocheaza Codul Fiscal: Rusine!

"Chiar daca nu exista o obligatie infomala de a se consulta cu Guvernul, trebuia sa ceara niste explicatii pentru ca decizia sa nu para una bazata pe interese politice sau pe partizanat politic", e de parere Calin Popescu Tariceanu.

In acest context, concluzia presedintelui Senatului este ca "exista o lipsa de anvergura politica, data de lipsa de experienta, de lipsa de cultura politica la unii lideri din Romania". Acesta a dat ca exemplu eterna disputa majoritate-opozitie si problemelele cu care vin in agenda publica, dar si faptul ca liderii opozitiei "repeta ca niste papagali" ca vor sa dea jos Guvernul.

"Opozitia este intotdeauna in situatia in care vrea sa incerce sa arunce tot felul de bombe pe piata, sa isi faca curaj, sa para mai puternica decat este. Cred ca nici opozitia nu mai crede ce spune", a afirmat copresedintele ALDE, acuzand-o de comportament instabil, variabil.

Intrebat daca e de parere ca disputele pe Codul Fiscal reprezinta o incercare de daramare a Guvernului, Tariceanu a raspuns ca nu.

Chestionat in legatura ca propunerea PNL pentru postul de premier, Tariceanu a replicat: "Catalin Predoiu nu e de premier. A facut un progres politic cat a fost ministru al Justitiei, dar foarte modest. De cand a ajuns printre liderii PNL supraliciteaza permanent si devine tot mai des ridicol, caraghios, pentru ca nu are prea multa experienta politica. Si nici nu stiu daca are chemare".

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Tariceanu: Romania a regresat, a involuat in 25 de ani"
T. basilic
rank 5