Tariceanu: Romania se afla intr-o stare de mocirla

Sambata, 29 August 2015, ora 18:26
4025 citiri
Tariceanu: Romania se afla intr-o stare de mocirla
Foto: Ziare.com

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambata, ca Romania are nevoie de un proiect pe termen lung si ca dupa aderarea la NATO si Uniunea Europeana se multumeste cu putin, desi si-ar putea asuma obiective la fel de ambitioase, aflandu-se "intr-o stare de balaceala in mocirla".

Prezent sambata la Scoala de Vara a tinerilor din ALDE, care se desfasoara in Mamaia, Calin Popescu Tariceanu s-a aratat bucuros in ceea ce priveste propunerea presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, privind necesitatea unui pact al tuturor fortelor politice pentru realizarea unei strategii de dezvoltare a tarii.

"Ma bucura foarte mult ca in sfarsit cineva rezoneaza la ideea pe care am lansat-o in urma cu ceva timp, inainte de alegerile prezidentiale, si anume nevoia unui proiect national pentru Romania", a afirmat Tariceanu referindu-se la declaratia lui Liviu Dragnea.

Tariceanu a spus apoi ca Romania nu are nevoie de "masurat lungimea fustei politicienelor sau de cate case ori cate masini are nu stiu cine", ci de un proiect pe termen lung.

"Nu astea sunt subiectele care trebuie sa ne preocupe chiar daca lumea se uita poate cu oarece interes la aceste chestiuni la televizor. Sunt subiecte care nu dureaza, a doua zi vin alte prostii de genul asta care le acopera pe cele din ziua precedenta si oamenii in final, cand trag linie, trebuie sa retina ceva. Cred ca Romania are nevoie de un proiect pe termen lung pentru ca, dupa ce a realizat cele doua proiecte majore, si anume aderarea la NATO si aderarea la Uniunea Europeana, acum Romania se afla asa intr-o stare de mocirla, de balaceala in mocirla cauzata si de comportamentul personajului cu cea mai inalta functie in stat la recentele alegeri, ma refer la fostul presedinte, care avea o propensiune pentru subiecte de scandal si subiecte minore", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

El a mentionat ca acum Romania nu are un tel si toata lumea se lasa antrenata in dispute minore.

"Din pacate, Romania este caracterizata astazi ca o tara care nu are un tel, nu are un proiect. Ne lasam cu totii antrenati in aceste mici certuri, dispute. Ma uit cateodata la liderii partidului de opozitie care au preluat stilul si limbajul fostului presedinte, nu vin cu nicio idee, gol de continut la orice nivel si la orice interventie", a explicat Tariceanu.

Copresedintele ALDE sustine ca in prezent Romania se multumeste cu putin, desi ar putea sa-si asume obiective la fel de ambitioase ca cele legate de aderarea la NATO si la Uniunea Europeana.

"Romania, in momentul de fata, dupa aderarea la Uniunea Europeana, se multumeste cu foarte putin. Adica, suntem printre ultimele tari din cele 28 de tari membre ale Uniunii Europene in toate clasamentele si parem ca suntem multumiti din moment ce nu ne propunem altceva. Cu toate acestea, Romania este a saptea tara in Uniunea Europeana si dupa dimensiunea populatiei, si dupa dimensiunea teritoriului, cred ca si dupa capacitatea resursei umane. Parem sa nu fim constienti de acest lucru. (...) Cred ca Romania poate sa-si asume un obiectiv la fel de ambitios ca cele pe care le-a avut: aderarea la NATO si la Uniunea Europeana. Putem deveni a saptea putere economica a Europei, dar pentru acest lucru sigur ca avem nevoie de niste ingrediente", a mentionat Calin Popescu Tariceanu, precizand ca printre acestea se afla educatia, inovatia si dezvoltarea tehnologica.

Scoala de Vara a tinerilor din ALDE are loc la sfasitul acestei saptamani la un hotel din Mamaia.

Liderul PSD Liviu Dragnea a propus incheierea unui pact al tuturor fortelor politice pentru o strategie de dezvoltare a Romaniei pe 20-30 de ani, spunand ca "epoca Traian Basescu", una a "razboiului", s-a incheiat, iar actualul sef al statului "nu pare ca-si doreste razboaie politice cu orice pret".

Liviu Dragnea a spus, vineri seara, la Scoala de Vara a femeilor social-democrate, ca doreste un armistitiu politic pe termen lung care sa duca la realizarea unui plan de dezvoltare strategica a tarii.

"Vreau sa promovam ideile unei paci politice eficiente, ale unui armistitiu politic pe termen lung. Vreau sa promovam ideea unui pact politic al tututor fortelor politice pentru a putea realiza un plan de dezvoltare eficienta si strategica a acestei tari pentru urmatorii 20-30 de ani. Ganditi-va ce ar inseamna sa mergem ca si pana acum. O guvernare construieste ceva, mai mult sau mai putin, vine urmatoarea guvernare si darama tot sau se preocupa un an, doi sa schimbe tot ce au facut cei dinainte. Si Romania dupa fiecare ciclu politic pierde un an sau doi si pierde in competitia din ce in ce mai dura cu celelalte popoare.

Nu cumva e mai bine ca noi sa promovam aceste idei de un climat politic bazat pe dialog si continuitate, nu cumva este posibil ca noi sa ne putem strange toate fortele politice in jurul marilor proiecte nationale, in jurul unui proiect de tara care sa fie peren si sa nu mai poata fi schimbat de nicio forta politica pentru ca a participat la constructia lui", a declarat Liviu Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Tariceanu Romania mocirla, #Tariceanu Romania proiect termen lung , #ALDE