Tariceanu sare in apararea lui Dragnea si spune ca la aceste alegeri nu s-a constatat "nicio iregularitate"

Duminica, 18 Decembrie 2016, ora 14:26
9929 citiri
Tariceanu sare in apararea lui Dragnea si spune ca la aceste alegeri nu s-a constatat "nicio iregularitate"
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, spune ca are "mari indoieli" ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, va pierde mandatul de deputat.

PNL vrea sa ceara, marti, comisiei de validare a Camerei Deputatilor ca mandatul presedintelui PSD, Liviu Dragnea, sa fie invalidat. Liberalii invoca un articol din regulamentul Camerei care face referire la fraude electorale condamnate definitiv.

Tariceanu a declarat duminica, intr-o emisiune la Digi 24, ca solicitarea PNL este "un demers impropriu" si ca i se pare "anormal sa scoatem de la naftalina un articol care trebuie sa fie valabil si pana acum".

"Din punct de vedere politic, mi se pare o greseala. Mi se pare ca PNL, in loc sa constate ca linia pe care s-a inscris de aproape doi ani, discursul pe care l-a avut i-a dus la un rezultat catastrofal si sa traga concluziile, continua in acelasi stil. Este un partid care, mai mult sau mai putin din umbra, este condus in stilul PDL", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Liderul ALDE a fost intrebat de prevederea Regulamentul Camerei Deputatilor care spune ca alegerea unui deputat poate fi invalidata daca exista o condamnare definitiva pentru infractiuni legate de derularea procesului electoral. In replica, acesta a mentionat ca "nu s-a constatat la aceste alegeri nicicun fel de iregularitate".

"Nu s-a constatat la aceste alegeri niciun fel de iregularitate in privinta desfasurarii procesului electoral. De ce nu s-a cerut suspendarea lui Dragnea in mandatul pe care tocmai il incheie? Eu v-am spus ca evit sa intru intr-o analiza juridica, numai ca aici este o chestiune care nu poate fi neglijata: importanta si semnificatia votului politic, pe care cred ca PNL nu o intelege si pe care nu o putem eluda. In momentul in care 47% dintre alegatori au dat votul in cunostinta de cauza, nu cred ca a invoca acum din partea PNL astfel de lucruri ii va face sa castige catusi de putin. Cred ca este un demers care e impropriu", a adaugat liderul ALDE.

Intrebat de unul dintre moderatori daca exista vreun risc pentru Liviu Dragnea sa se trezeasca cu mandatul de deputat invalidat, Calin Popescu Tariceanu a raspuns: "Nu stiu, nu vreau sa fac aprecieri. Am facut consideratii de ordin politic. Din punct de vedere juridic, am mari indoieli in aceasta privinta. Mi s-ar parea anormal sa scoatem de la naftalina un articol care trebuia sa fi functionat pana acum. Articolul a fost valabil tot anul 2016, tot anul 2015. De la referendum incoace, tot a fost valabil si vad ca nu a fost invocat".

Tariceanu, despre care interzice numirea unui premier cu antecedente penale

Calin Popescu Tariceanu a vorbit si despre Legea 90/2001 care interzice numirea in functia de premier a unei persoane condamnate penal contrazice Constitutia, pe care a catalogat-o drept "o defectiune grava in lege".

"Si acum cei care au promovat-o isi pun intrebari: 'ce a fost in capul lor?' Vii si interzici niste drepturi civile, cand nici instanta nu le-a limitat", a declarat Tariceanu. Acesta a dezvaluit ca a convenit impreuna cu Liviu Dragnea ca "viitoarea propunere de prim-ministru va fi un candidat comun PSD + ALDE", insa nu a dat niciun nume.

Seful ALDE a vorbit si despre Legea 90/2001, apreciind ca "noi suntem in fata unei aberatii, o astfel de prevedere pare sa opereze pe viata. Nici pedepsele nu se dau, decat in rare cazuri, pe viata. Atata vreme cat nu exista o interdictie data de instanta, ea vine sa contrazica partea constitutonala".

"Nu fac pledoarie. Atunci cand vedem defectiuni grave in lege, trebuie rezolvate", a conchis Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tariceanu mandat deputat Dragnea, #Tariceanu lege premier condamnat , #ALDE