Tariceanu spune ca mai poate folosi o perioada numele ALDE: Tradarea ramane tradare indiferent cu cat parfum o dai

Joi, 19 Septembrie 2019, ora 15:45
7606 citiri
Tariceanu spune ca mai poate folosi o perioada numele ALDE: Tradarea ramane tradare indiferent cu cat parfum o dai
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu a facut precizari, joi, dupa ce Marian Cucsa, unul dintre principalii adversari ai aliantei ALDE cu ProRomania, a acuzat ca ALDE Europa a cerut schimbarea siglei si numelui, dar ca actuala conducere a formatiunii din Romania tine acest lucru ascuns.

"Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor din Romania a decis dezafilierea de ALDE Europa dupa alegerile pentru Parlamentul European. Motivele acestei retrageri au fost: permanenta presiune facuta de lideri ai ALDE Europa pentru parasirea aliantei de guvernare cu PSD si pentru apropierea de USR-PLUS; lipsa de sprijin, sau chiar inchiderea ochilor, in lupta impotriva abuzurilor din justitie si incalcarea drepturilor si libertatilor cetateanului; intentia, finalizata mai tarziu, de diluare a ALDE Europa intr-un grup european 'progresist' unde s-a pierdut identitatea liberala

Sigla si denumirea ALDE Romania sunt marci inregistrate la OSIM, dar este normal ca in momentul in care ALDE Romania a ales sa paraseasca grupul ALDE Europa sa se puna problema unei identitati proprii care sa pastreze linia liberala a partidului si sa evite orice confuzie. Acest lucru va trebui facut intr-un congres al partidului, congres care va avea loc dupa alegerile prezidentiale din aceasta toamna", scrie Tariceanu pe Facebook.

Liderul ALDE a spus ca nu exista nici o solicitare oficiala din partea conducerii ALDE Europa cu privire la acest aspect.

"Intr-un schimb de mesaje pe care l-am avut cu presedintele ALDE Europa am convenit ca problema numelui sa fie solutionata pe cale amiabila. Avand in vedere realitatea politica de dupa decizia dezafilierii, este normal sa fie nevoie de o clarificare in privinta numelui.

Nu exista un termen pana la care trebuie facuta aceasta schimbare asa ca partidul poate participa la urmatoarele alegeri, locale si parlamentare din 2020, cu actuala sigla si actuala denumire", a mai spus Tariceanu.

Fostul partener de guvernare al PSD-ului a mai spus ca are de-a face cu un razboi impotriva ALDE, cu o incercare de destructurare a partidului si ca cei care sunt in spatele acestei actiuni folosesc inclusiv dezinformari ca sa-si indeplineasca scopul.

"Ii indemn pe cei care au ales sa paraseasca partidul si sa accepte firimituri de ciolan de la dna Dancila&Co sa nu-si mai imbrace tradarea in motivatii ideologice pentru ca nu pacalesc pe nimeni. Tradarea ramane tradare indiferent cu cat parfum o dai", a incheiat Tariceanu.

Precizam ca intr-o postare pe Facebook, Marian Cucsa a sustinut ca ALDE Europa a cerut deja schimbarea siglei si numelui, dar ca actuala conducere a partidului "au tinut-o ascunsa de membrii de partid si nu au luat nicio masura pentru reglementarea situatiei...".

"Organizarea unui congres dupa alegerile prezidentiale, pentru schimbarea denumirii partidului, este prea tarzie! Singura varianta va fi ca toti cei care vor sa candideze la alegerile locale, sa o faca din partea Pro Romania!!! Si asa usor si subtil...ALDE va fi rapid inghitit de formatiunea lui Victor Ponta - fapt dorit clar de Ponta! Trist este insa ca actualii membrii ALDE habar nu au despre acest aspect si am considerat de cuviinta sa ii informez", a scris Cucsa pe Facebook.

A.G.

Eveniment Quarterly Report

Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Toți aleșii PSD de Vaslui sunt legați într-un fel sau altul de fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu, fiind realeși în Parlament de mai multe ori, chiar dacă...
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
Reprezentanţii filialei USR Bucureşti au anunţat că, la şedinţa Consiliului Local Sectorului 2 de miercuri, 27 septembrie, a fost ales în funcţia de viceprimar consilierul local din partea...
#Tariceanu sigla ALDE, #Tariceanu ALDE Europa negocieri sigla , #ALDE