Tariceanu va fi desemnat "aproape sigur" candidatul ALDE la prezidentiale. Vosganian acuza PSD ca si-a incalcat promisiunile

Marti, 23 Iulie 2019, ora 20:56
3557 citiri
Tariceanu va fi desemnat "aproape sigur" candidatul ALDE la prezidentiale. Vosganian acuza PSD ca si-a incalcat promisiunile
Foto: Facebook Varujan Vosganian

Purtatorul de cuvant al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat marti ca formatiunea pe care o reprezinta il va desemna "aproape sigur" pe presedintele Calin Popescu-Tariceanu drept candidat la alegerile prezidentiale.

"Noi avem maine o reuniune. E aproape sigur ca il vom desemna pe Calin Popescu-Tariceanu candidatul nostru la Presedintia Romaniei, asa cum rezulta din sondaje si din intelegerile pe care, prealabil, le-am facut cu PSD. Calin Popescu-Tariceanu e singurul care poate coagula voturi din mai multe partide, din mai multe spectre ideologice si singurul care are sanse reale sa il invinga pe Iohannis", a spus Vosganian, la Antena 3.

El a precizat ca ALDE "a luat act cu dezamagire" de decizia BPN al PSD de a o desemna pe Viorica Dancila candidat la prezidentiale.

"Am sentimentul nedumeritor ca PSD nu vrea sa fie un actor important in aceasta campanie pentru prezidentiale, s-ar putea ca PSD sa aiba alte prioritati, altele decat cele privind castigarea fotoliului prezidential. Ma surprinde ca doamna Dancila vorbeste de responsabilitate tocmai in momentul in care PSD si-a incalcat promisiunile pe care le-a facut in cadrul coalitiei privind procedura de desemnare a candidatului prezidential. In mod firesc ar fi trebuit ca PSD sa aiba propria optiune, ALDE propria optiune si ele sa fie comparate in cadrul sondajelor. Niciun sondaj intre doamna Dancila si domnul Tariceanu nu considera ca doamna Dancila are prima sansa", a adaugat Varujan Vosganian.

Acesta a mai spus ca ALDE si-a pierdut increderea in corectitudinea PSD si cere garantii suplimentare.

"In legatura cu guvernarea, deocamdata merge inainte, chestiunea e ca ne-am pierdut increderea in corectitudinea partenerului nostru, PSD. Va fi nevoie de cateva garantii suplimentare privind si restructurarea Cabinetului, privind si prioritatile guvernarii, privind si procedurile interne ale coalitiei", a precizat purtatorul de cuvant al ALDE.

Viorica Dancila a fost votata in BPN si apoi validata de Comitetul Executiv al PSD candidat al partidului la alegerile prezidentiale din toamna. Doar doi social democrati au votat impotriva: liderul PSD Olt Paul Stanescu si presedintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

Urmatorul pas este validarea candidaturii Vioricai Dancila de catre congresul PSD, pe 3 august.

Dancila e convinsa ca il va invinge pe Iohannis: Tara poate avea un presedinte femeie

#Tariceanu candidat ALDE alegeri prezidentiale , #ALDE