Tariceanu vrea ca Guvernul sa respinga raportul MCV: Sa ceara Comisiei sa-l refaca (Video)

Vineri, 05 Februarie 2016, ora 14:52
2872 citiri
Tariceanu vrea ca Guvernul sa respinga raportul MCV: Sa ceara Comisiei sa-l refaca (Video)
Foto: Arhiva Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu respinge raportul MCV, cere Guvernului sa returneze Comisiei Europene documentul pentru refacere si propune inceperea procedurilor diplomatice pentru incetarea monitorizarii Romaniei in cadrul acestui mecanism.

"Resping acest raport si cer Guvernului sa-l returneze cu toate criticile care au fost deja formulate (...) pentru a fi refacut tinand cont de observatiile pe care nu numai eu le-am facut pana in prezent, dar si alte persoane sau institutii. Raportul ar necesita un punct de vedere al Guvernului, care sa analizeze in amanuntime si extrem de critic toate observatiile incluse in raport", a afirmat, vineri, intr-o conferinta de presa, Tariceanu.

Tariceanu critica raportul MCV: E unul politic. Ne transforma intr-o tara de rangul doi

De asemenea, copresedintele ALDE sustine ca MCV nu are nicio baza juridica in Tratatul de aderare.

Ministrul Justitiei: Sunt multe erori factuale in raportul tehnic MCV. Cauza: excesul de zel

"Propun si solicit Guvernului sa inceapa procedurile diplomatice pe langa Comisia Europeana pentru incetarea monitorizarii in cadrul MCV aplicat Romaniei, pentru ca acest mecanism nu are niciun fel de baza juridica in Tratatul de aderare. El incepe sa fie folosit mai degraba ca un instrument politic, in loc de unul tehnic, asa cum a fost discutia la inceput", a adaugat Tariceanu.

El a apreciat ca "foarte multe tari din Europa fac o legatura permanenta si absolut ilogica intre aderarea la Schengen si MCV".

De-ale Cristianei Anghel: Cine e acest MCV ca persoana fizica, cu nume si prenume?

"Nici aderarea la Schengen nu este o optiune care se acorda Romaniei, este o obligatie a tarilor membre inscrisa in Tratatul de aderare. Calitatea de membru Schengen se obtine nu pe baza unor considerente politice cum sunt incluse mai mereu in Mecanismul de Cooperare si Verificare, ci pe baza unor realizari tehnice care sa exprime capacitatea unor tari de a se inscrie in regulamentele si cerintele functionarii in spatiul Schengen", a explicat Tariceanu.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Tariceanu MCV Ciolos respins raport, #raport MCV justitie , #ALDE
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5