Tariceanu vrea sa le deschida tinerilor apetitul pentru libertate: Si-au ales ca model binomul Coldea-Codruta

Marti, 02 Mai 2017, ora 16:10
8937 citiri
Tariceanu vrea sa le deschida tinerilor apetitul pentru libertate: Si-au ales ca model binomul Coldea-Codruta

Calin Popescu Tariceanu sustine ca exista o criza de modele si de "cultura civica" in randul tinerilor romani, care si-au ales ca model "binomul Coldea-Codruta", de tip autoritar si care duce la "distrugerea democratiei". Afirmatiile au fost facute pe o retea de socializare, cu ocazia Zilei Tineretului.

"Spre deosebire de generatiile trecute, care traiau intr-o lume plina de restrictii si ingradiri, generatia de azi isi poate valorifica din plin atuurile personale de inteligenta si educatie. Din pacate, nu pot sa nu observ o criza de modele si, as spune, de cultura civica, in randul multor tineri. In Statele Unite sau in Uniunea Europeana, in tari ca Spania, tinerii au iesit in strada pentru mai multa libertate. La noi, multi tineri, nu toti, si-au ales ca model binomul Coldea-Codruta.

Este o alegere care vine dintr-o dezamagire pe care o inteleg si cred ca este si datoria noastra de a ii face sa creada in valori pozitive si nu in modelele de tip autoritar, care duc la ingradirea drepturilor si libertatilor individuale si la distrugerea democratiei", a postat, marti, pe Facebook Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele ALDE mai spune ca "este rolul nostru sa ii convingem ca pot sa reuseasca in Romania de azi" si "sa le redeschidem apetitul tinerilor pentru valori ca libertatea, initiativa personala sau competitia", fara a preciza daca se refera la generatia mai varstnica, la coalitia PSD-ALDE sau la intreaga clasa politica, din care face parte.

Nu este prima oara cand presedintele Senatului isi exprima public nemultumirea fata sutele de mii de tineri care au iesit sa protesteze in strada impotriva Ordonantei de Urgenta 13, adoptata de Guvernul Grindeanu in noaptea de 31 ianuarie.

Ziua de 2 mai a devenit Ziua Nationala a Tineretului ca urmare a adoptarii Legii nr. 425 din 2004. Cu accest prilej se organizeaza numeroase activitati dedicate tinerilor din toata tara.

De asemenea, incepand din 2016, un oras primeste titlul de Capitala Tineretului din Romania, alegerea fiind facuta similar cu Capitala Europeana a Tineretului.

Primul oras din Romania desemnat Capitala Tineretului a fost Timisoara, iar incepand cu 2 mai 2017, stafeta a fost preluata de Bacau, pana la 1 mai 2018.

C.B.

Citeste si:
A fost numit purtătorul de cuvânt al Guvernului. Cine este Dan Cărbunaru
A fost numit purtătorul de cuvânt al Guvernului. Cine este Dan Cărbunaru
Jurnalistul Dan Cărbunaru a fost numit marţi, 7 decembrie, în funcţia de secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului şi purtător de cuvânt al Guvernului. Anunţul a fost...
Abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali va ajunge la Senat, dupa adoptarea tacită în Camera Deputaților
Abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali va ajunge la Senat, dupa adoptarea tacită în Camera Deputaților
Proiectul USR pentru abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali a fost adoptat tacit marţi, 7 decembrie, de Camera Deputaţilor, fiind depăşit termenul de dezbatere şi vot....