Tariceanu vrea sa schimbe legea: Si romanii din tara sa poata vota 3 zile

Miercuri, 13 Noiembrie 2019, ora 10:58
4501 citiri
Tariceanu vrea sa schimbe legea: Si romanii din tara sa poata vota 3 zile
Foto: Arhvia Ziare.com

Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, spune, in contextul alegerilor prezidentiale, ca romanii din tara ar trebui sa aiba la dispozitie pentru a vota acelasi numar de zile ca diaspora.

Tariceanu e multumit ca votul a fost prelungit pe durata a trei zile pentru romanii din strainatate, insa s-a creat "o discriminare pozitiva" a acestora.

Astfel ca ar fi necesar acelasi calendar si pentru romanii care voteaza in tara.

"(...) sunt multumit ca solutia pe care ALDE a propus-o pentru a imbunatati conditiile de votare in strainatate, votul prelungit pe durata a trei zile, a functionat. Romanii din diaspora au putut vota in conditii bune, fara cozi si nervi. Dar nu pot sa nu reiau acum ce am spus si am sustinut si in vara, cand am discutat proiectul de lege in Parlament: solutia ALDE a fost implementata doar partial, creand astfel o discriminare pozitiva a romanilor care traiesc, muncesc sau studiaza in strainatate.

Am auzit destui romani din tara nemultumiti de aceasta situatie si cred ca trebuie sa reechilibram situatia si sa impunem si in tara posibilitatea sa se poata vota pe acelasi calendar ca si cel pentru romanii din afara.

Adica sa modificam legea electorala pentru a infiinta un numar de sectii de votare (cateva sau macar una in fiecare judet) unde romanii sa poata vota trei zile sau cate zile se va stabili sa se voteze in strainatate. In fond si in tara pot fi cazuri in care cetateni care nu pot vota duminica ar putea sa-si exprime votul vineri sau sambata", a notat Tariceanu pe Facebook.

Fostul presedinte al Senatului a precizat ca va face o propunere legislativa in acest sens, care va fi discutata si cu celelalte partide parlamentare.

"Cred ca romanii trebuie sa aiba drepturi egale oriunde aleg ei sa traiasca, munceasca sau studieze", a conchis liderul ALDE.

La primul tur al alegerilor prezidentiale, romanii de peste hotare s-au mobilizat si au iesit in numar mare la vot, profitand de faptul ca au avut trei zile la dispozitie pentru a vota si mai multe sectii de votare.

Astfel, a fost inregistrat recordul de peste 675.000 de votanti in afara tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#vot romani tara strainatate , #ALDE