Tariceanu vrea un USL 2.0: Acum liberalii suntem noi

Sambata, 07 Mai 2016, ora 21:10
33711 citiri
Tariceanu vrea un USL 2.0: Acum liberalii suntem noi
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, sambata, la Galati, ca asteptarea sa este sa se refaca alianta dintre PSD si liberali, adica USL, punctand ca liberalii sunt cei din ALDE, alianta care, odata formata, sa revina la putere.

"Un astfel de Guvern nu mai poate continua si asteptarea mea si asteptarea dumneavoastra banuiesc este ca alianta solida dintre social-democrati si liberali pe care cu totii ati votat-o, USL, sa se refaca intre PSD si ALDE si sa castigam alegerile parlamentare de la finele acestui an pentru a relua cursul bun al guvernarii din ultimii trei ani, intrerupt din pacate de guvernarea Ciolos - Iohannis", a declarat Tariceanu, in cadrul unui discurs sustinut la lansarea candidatilor ALDE Galati la alegerile locale, informeaza News.ro.

Ulterior, Tariceanu, a adaugat, intr-o conferinta de presa, ca el crede ca "romanii s-au lamurit pe deplin ce inseamna guvern tehnocrat", iar formula eficienta este cea a aliantei dintre PSD si ALDE care sa revina la putere.

Tariceanu ii cheama pe liberali in ALDE: PNL aluneca spre extrema dreapta

"Eu cred ca romanii s-au lamurit pe deplin ce inseamna guvern tehnocrat si nu vor mai dori sa refaca aceasta experienta. De aceea, cred si privesc cu optimism alegerile locale si consider ca alegerile locale vor fi o pregatire cum e si firesc pentru alegerile generale de la finele acestui an, iar eu cred ca formula care s-a dovedit a fi eficienta pentru cetateni si in planul politicilor economice si in planul politicilor sociale, alianta dintre PSD si liberali sa revina la putere; sigur ca acum liberalii suntem noi, dupa cum, de altfel, sunteti si in masura sa constatati", a spus Tariceanu.

Liderul senatorilor ALDE pleaca din partidul lui Tariceanu: Nu sunt dispus sa-i car mapa si geanta; se iubeste prea mult (Video)

Calin Popescu-Tariceanu a fost prezent, sambata, la Sala Sporturilor din Galati, la evenimentul de lansare a candidatilor ALDE Galati la alegerile locale.

Citește și:
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...