Tariceanu zice ca ALDE sustine propunerile PSD la CCR si indeamna la boicotarea referendumului pentru Justitie

Marti, 07 Mai 2019, ora 18:07
4211 citiri
Tariceanu zice ca ALDE sustine propunerile PSD la CCR si indeamna la boicotarea referendumului pentru Justitie
Foto: Arhiva Facebook Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, intrebat de ce ALDE nu a venit cu propuneri pentru numirea judecatorilor la CCR, pentru ca formatiunea pe care o conduce si-a asumat propunerile facute de PSD.

"Ambii candidati, si de la Senat si de la Camera au fost alesi cu un vot clar, confortabil. Acesti candidati sunt candidatii care au fost votati atat de PSD, cat si de ALDE, deci sunt asumati de ambele partide", a raspuns Tariceanu, intrebat de ce ALDE nu a venit cu propuneri pentru numirile celor doi judecatori la CCR.

Camera Deputatilor a votat, marti, pentru numirea lui Gheorghe Stan, sef al Sectiei de Investigatie a Infractiunilor din Justitie (SIIJ), in functia de judecator al CCR, in locul lui Stefan Minea, al carui mandat expira pe 15 iunie.

Si Senatul a votat, marti, pentru numirea fostului vicepresedinte al CSM Cristian Deliorga in functia de judecator al CCR. Acesta o va inlocui pe Simona-Maya Teodoroiu la Curtea Constitutionala, al carei mandat expira tot pe 15 iunie.

Ambele propuneri apartin PSD.

Recomanda sa nu se voteze la referendumul pe justitie

In ce priveste referendumul pentru Justitie, Calin Popescu Tariceanu a spus ca recomanda ca cetatenii sa nu voteze, "pentru a nu ii face jocul" lui Klaus Iohannis. El a sustinut ca referendumul "este doar o diversiune, nicidecum o problema de consultare reala".

"Fiecare pana la urma are libertatea sa procedeze cum crede, dar in conditiile date rezulta clar ca recomandarea noastra este sa nu se voteze la acest referendum pentru a nu ii face jocul presedintelui", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

El a adaugat ca referendumul convocat de Klaus Iohannis nu reprezinta o problema de consultare reala.

"Multi colegi m-au intrebat cum sa procedeze la referendum. Le-am spus ca dupa parerea mea este practic o diversiune prin care presedintele incearca sa intre mai devreme in cursa prezidentiala, in campanie. In al doilea rand, intrebarile sunt ceva de genul - ca sa respiri ai nevoie de oxigen? Raspunsul evident nu poate fi decat unul singur. Deci nu este o problema de consultare reala", a conchis Tariceanu.

Liderul ALDE a sustinut, de asemenea, ca romanii trebuie sa isi schimbe atitudinea pe care o au fata de UE si sa inteleaga ca au drepturi, dar si responsabilitati in comun.

Referendumul pe justitie are loc pe 26 mai, odata cu alegerile pentru Parlamentul European.

#Tariceanu ALDE sustine candidati PSD CCR, #Tariceanu indemn boicotare referendum , #ALDE