Trecut in Opozitie, Tariceanu vorbeste despre problemele guvernarii: La rectificare, bugetul nu se inchidea cu 9 miliarde!

Luni, 26 August 2019, ora 21:24
23797 citiri
Trecut in Opozitie, Tariceanu vorbeste despre problemele guvernarii: La rectificare, bugetul nu se inchidea cu 9 miliarde!

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat luni ca bugetul de stat s-a inchis la rectificarea din august "prin solutii miraculoase", urmand sa aiba loc o noua rectificare, in noiembrie, care "o sa scoata la iveala problemele peste care s-a trecut".

"Rectificarea bugetara am spus ca este una nerealista, am spus inainte de rectificare si raman consecvent cu ceea ce am spus atunci. La acea rectificare am atras atentia colegilor din PSD ca se face o greseala politica, in primul rand. Nu poti sa dai 500 de milioane de lei la servicii si tai de la sanatate, invatamant, cercetare, infrastructura s.a.m.d. Pana la urma, de la sanatate nu s-a taiat, dar bugetul nu se inchidea cu 9 miliarde. Pana la urma (...) nu era problema cat se da la servicii, ca nu din 500 de milioane nu se inchidea bugetul, ci prin 9 miliarde. Prin niste solutii miraculoase, in care eu nu cred, s-a inchis bugetul. Dar nu s-a inchis de fapt. In noiembrie, o sa trebuiasca sa se mai faca o rectificare bugetara, care o sa scoata la iveala exact problemele peste care acum s-a trecut", a spus Tariceanu la Parlament.

El a explicat ca ALDE nu avea cum sa blocheze rectificarea bugetara, pentru ca "numai in Parlament, la dezbaterea ordonantei se poate modifica ceva".

"Pana atunci isi produce si efectele. Din pacate, problema bugetului pe anul acesta si pe anul urmator este una foarte serioasa si pe care noi nu o intelegem, sa o tratam asa. (...) In februarie, cand s-a votat bugetul, am atras atentia ca bugetul este nerealist construit si (...) partenerii nostri ne-au dat asigurari ca totul va fi bine. (...) S-au dat (n.r. - bani) peste tot si nu s-au incasat suficient", a adaugat Tariceanu.

#Tariceanu probleme buget, #Tariceanu rectificare bugetara , #ALDE