Un incident de Ziua Marinei, prilej de profit electoral

Sambata, 17 August 2019, ora 15:45
10971 citiri
Un incident de Ziua Marinei, prilej de profit electoral

De ziua Marinei, senatorul Daniel Zamfir (ALDE) nu a pierdut ocazia sa profite in scop electoral de momentul cand i s-a facut rau unui militar, situat chiar in spatele presedintelui Iohannis, prezent la ceremonie.

Gasind de cuviinta ca aceasta este o intamplare potrivita ca sa-si adune ceva capital politic, Zamfir si-a dezlantit furia asupra presedintelui tarii, calificandu-l "arogant" si "sfidator".

Chiar daca imaginile filmate arata foarte clar ca incidentul s-a produs in spatele presedintelui, ca acesta nu avea cum sa observe ce se intampla in spate si ca o echipa sanitara a sosit la fata locului intr-un timp record, preluand militarul cazut la pamant discret.

Orban, despre lipsa de reactie a lui Iohannis, cand i s-a facut rau unui militar: Nu avea cum sa vada, pentru ca nu are ochi in ceafa

In loc sa-i felicite pe organizatori pentru modul prompt si eficient in care au actionat, senatorul in cauza a preferat sa incerce sa ii afecteze imaginea presedintelui, in beneficiul celorlalti candidati la presedintie, printre care si Calin Popescu Tariceanu, seful domnului Zamfir.

Camarazii soldatului si echipa de interventie au actionat cu cea mai mare discretie, ca sa nu perturbe ceremonia solemna. Ce ar fi putut sa faca presedintele? Sa dea medicul la o parte, sa consulte el victima? Sa-i ia tensiunea si glicemia? Sa-i faca vreo injectie?

Culmea ridicolului a atins-o insa Daniel Zamfir cu declaratia cu care s-a gandit sa-i plaseze presedintelui Iohannis ceva cuie strambe tocmai la Casa Alba, unde a fost recent invitat: "nici trei vizite la Trump nu vor sterge imaginea asta".

Ce o fi gandit domnul Zamfir in mintea lui: poate urmareste Donald Trump de la Washington televizorul romanesc si afla cuvintele senatorului din Bucuresti. Cand o fi sa primesca vizita presedintelui roman pe peluza Casei Albe, il va intampina incruntat, in loc sa-l primeasca jovial, ca altadata!

Pentru ceilalti romani, in afara domniei sale, domnul Iohannis va reprezenta la Washington imaginea tarii, a Romaniei, nu propria sa persoana. Imaginea tarii, nu a sa personal, va avea de castigat sau de pierdut in functie de felul cum se prezinta presedintele.

Si este cert ca imaginea tarii este ofilita rau prin legile anti-justitie sustinute si de ALDE, prin reincurajarea coruptilor, prin eliberarea din inchisori a violatorilor si criminalilor, prin revocarea procurorilor care au investigat cazurile de coruptie si multe altele.

Iar daca niste domni si doamne de la Putere isi freaca mainile, gandind ca poate s-a festelit cumva vreo imagine, apoi gandul lor nu-l afecteaza pe presedintele Iohannis, ci afecteaza Romania.

Inteleg ca domnului Tariceanu ii arde buza sa-si imbunatateasca propriul rating electoral, dar cred ca ratingul lui ar fi avut de castigat incomparabil mai mult, daca in locul unui atac la persoana, ar fi lasat ranchiuna si ar fi participat si el la ceremonia de Ziua Marinei, in onoarea marinarilor romani din toata lumea.

#Ziua Marinei soldat lisinat, #Klaus Iohannis Ziua Marinei, #Klaus Iohannis incident Ziua Marinei , #ALDE
Comentarii