Varujan Vosganian: Orice membru ALDE care accepta functie de la PSD va fi exclus

Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 14:07
4667 citiri
Varujan Vosganian: Orice membru ALDE care accepta functie de la PSD va fi exclus
Foto: Arhiva Facebook/ Varujan Vosganian

Vicepresedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat, miercuri, ca orice membru care accepta o functie din partea PSD va fi exclus din formatiune.

Vosganian a facut referire la fostul ministru de Externe Teodor Melescanu, care a fost propus de PSD pentru functia de presedinte al Senatului. Amintim ca marti Melescanu a fost ales in functia de presedinte al Senatului.

A fost nevoie de doua runde de vot pentru ca Teodor Melescanu, candidatul PSD, sa poata obtina voturile necesare.

Iata aici detalii - Melescanu ajunge, intr-un final, la sefia Senatului. PSD nu a avut voturile din prima runda, Tariceanu contesta la CCR

"Tentativa de a evita un vot in Parlament este un siretlic care nu tine din punct de vedere juridic si nici din punct de vedere politic, pentru ca procedura de investire a unui membru al Guvernului are in vedere o decizie o premierului, o decizie a presedintelui.

Nu se pune problema ca structura politica a Guvernului sa se refaca in formula PSD-ALDE. Orice persoana din ALDE care accepta propunerea de a intra in Guvern isi va pierde aceasta calitate", a declarat, miercuri, Varujan Vosganian.

Vosganian sustine ca PSD nu poate sa ia oameni din ALDE, apoi sa-i puna ministri si astfel sa sustina ca echipa guvernamentala este in aceeasi componenta politica.

"Eu cred ca un astfel de siretlic nu poate sa convinga pe nimeni. Faptul ca in Senat o astfel de manevra a reusit, asta nu inseamna ca poate reusi si in Guvern. Melescanu a fost ales pentru ca era senator, deci a contat numarul de voturi.

In Guvern nu conteaza asta, pentru ca potrivit reglementarilor interne, oricine accepta o oferta de a merge in Guvern este radiat automat din ALDE, deci nu se poate spune ca este membru ALDE, din moment ce el nu mai este parte a partidului.

E posibil, asa cum se intampla pe lumea asta, ca doamna Dancila sa fi aflat care este pretul unor oameni si este dispusa sa-l plateasca. Din moment ce ALDE a decis ca orice membru care accepta o functie din partea altui partid sa fie exclus, nu se poate spune ca ALDE ar putea fi reprezentant in Guvern", a mai spus Varujan Vosganian, citat de Realitatea TV.

Melescanu, sef la Senat

Senatul si-a ales marti noul presedinte. A fost nevoie de doua runde de vot pentru ca Teodor Melescanu, candidatul PSD, sa poata obtina voturile necesare.

Cum insa el nu a demisionat din ALDE si ALDE a avut propriul candidat, Tariceanu a anuntat ca va merge pana la CCR pentru a contesta alegerea lui Melescanu.

Un moment interesant a fost in runda a doua, cand cei de la ALDE au avut de ales intre al lor inca coleg Melescanu sau candidatul Opozitiei, in persoana liberalei Alina Gorghiu. De la varful partidului s-a decis sa fie votata Gorghiu, insa au fost si senatori ALDE care au refuzat sa faca acest lucru.

In cele din urma a fost citita decizia prin care Teodor Melescanu a ajuns, oficial, al doilea om in stat, iar in discursul de invingator el a spus ca nu are de gand sa plece din ALDE, pentru ca cetatenii au votat programul de guvernare al PSD-ALDE.

Vezi si:

#Varujan Vosganian membri ALDE exclusi , #ALDE