Vosganian spune ca Tariceanu e singurul care are sanse reale sa-l invinga pe Iohannis: Electoratul PSD-ALDE il vrea candidat

Luni, 15 Iulie 2019, ora 16:19
3350 citiri
Vosganian spune ca Tariceanu e singurul care are sanse reale sa-l invinga pe Iohannis: Electoratul PSD-ALDE il vrea candidat
Foto: Justinel Stavaru/Mediafax/Hepta.ro

Vicepresedintele ALDE Varujan Vosganian sustine ca sondajele de opinie spun ca singurul contracandidat cu sanse reale pentru a-l invinge pe Klaus Iohannis este Calin Popescu Tariceanu, precizand ca astfel electoratul PSD-ALDE il valideaza pe presedintele Senatului drept candidat al acestei coalitii.

Vosganian a afirmat ca doreste ca si liderii PSD sa ia act de aceasta dorinta a electoratului.

Vosganian a fost intrebat, luni, despre candidatura lui Calin Popescu Tariceanu la presedintia Romaniei, spunand: "Am avut discutii in legatura cu aceasta chestiune. Colegii nostri, intr-o larga majoritate, si-au exprimat dorinta ca domnul Calin Popescu Tariceanu sa fie candidatul nostru pentru Presedintia Romaniei.

De altfel, pot sa va spun fara sa nominalizez vreun sondaj de opinie ca ele converg in a indica drept singur contracandidat cu sanse reale de castig pe domnul Calin Popescu Tariceanu pentru actualul presedinte Klaus Iohannis. Asadar, electoratul coalitiei PSD - ALDE il valideaza pe Calin Popescu Tariceanu drept candidat al acestei coalitii. Sper ca si colegii nostri din PSD, in virtutea intelegerilor pe care le-am avut sa ia act de aceasta dorinta electoratului nu numai ALDE, ci si PSD", a spus Vosganian.

El a mai afirmat ca, pana la sfarsitul lunii, va fi validata candidatura lui Tariceanu in cadrul ALDE si recomanda social-democratilor ca acesta sa fie candidatul intregii coalitii la alegerile prezidentiale.

"Noi nu ne-am derulat inca toate procedurile interne. Pana la sfarsitul lunii vom avea o astfel de procedura in care sa validam candidatura domnului Calin Popescu Tariceanu, de data asta doar din partea ALDE, dar sigur cu recomandarea explicita ca si colegii nostri din PSD sa ia act de acest lucru si Calin Popescu Tariceanu sa fie candidatul intregii coalitii", a mai afirmat Vosganian.

La alegerile prezidentiale din 26 mai, ALDE a obtinut sub 5% din voturile alegatorilor.

PSD decide in sedinta Comitetului Executiv National de azi daca merg cu un candidat propriu la alegerile prezidentiale, sau un candidat comun.

Urmareste LIVE ce se decide in sedinta CEx a PSD de azi

#Calin Popescu Tariceanu candidat presedintie , #ALDE