Tariceanu, atac la contracandidatii sai: Experienta lor politica e subtire rau de tot

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 20:36
1954 citiri
Tariceanu, atac la contracandidatii sai: Experienta lor politica e subtire rau de tot

Presedintele PLR si candidat pentru Presedintia Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, a declarat joi, la Timisoara, ca experienta politica a contracandidatilor sai politici de centru-dreapta, incepand cu Klaus Iohannis, este "subtire rau de tot".

"Cu tot respectul pentru adversarii mei din zona de centru-dreapta, ma uit si vad ca experienta lor este subtire rau de tot, lucru valabil incepand cu domnul Iohannis.

Saltul e urias de la primaria unui oras la presedintia unei tari, tinand cont ca primaria te indreapta mai mult spre rezolvarea unor probleme administrative, iar la presedintie trebuie sa fii capabil sa abordezi probleme de politica externa, de securitate nationala, de aparare. Lucrurile acestea sunt in planuri total disjuncte", a afirmat Tariceanu.

Liderul PLR a afirmat ca timpul l-a ajutat sa castige o experienta vasta, trecand prin mai multe etape ierarhice politice in cei 24 de ani postdecembristi: parlamentar, cu o sincopa intre 1992-1996, participant la Adunarea Constituanta, ministru al Industriilor si Comertului, premier, iar acest lucru i-a permis sa capete o experienta utila pentru functia de presedinte.

"Nu poti sa fii presedinte sarind etapele si lucrul acesta se vede si la alti oameni politici, la nivele ceva mai coborate. Sunt oameni care au fost numiti in functii de ministru si care nu au putut face fata pentru ca nu aveau cultura politica, experienta politica si manageriala si atunci cand te propulseaza cineva intr-o functie atat de inalta, sigur ca esti confruntat cu atat de multe probleme, incat nu esti capabil sa le faci fata", a spus Tariceanu.

Raspunzand presei, presedintele liberalilor reformatori a mai afirmat ca Victor Ponta are sanse de ajunge in turul doi al alegerilor, "toate sondajele plasandu-l pe primul loc".

#Tariceanu experienta politica Iohannis, #Tariceanu experienta adversari , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014