Tariceanu: Campania electorala, paralizata de anchete si arestari

Duminica, 26 Octombrie 2014, ora 08:24
2923 citiri
Tariceanu: Campania electorala, paralizata de anchete si arestari

Candidatul independent la alegerile prezidentiale Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambata dupa-amiaza, in comuna prahoveana Magureni, ca aceasta campanie electorala este "paralizata" de anchete, arestari si subiectul ofiterilor acoperiti, iar modul in care se deruleaza in ultima vreme aceste anchete "nu arata ca justitia functioneaza asa cum trebuie".

"Nu stiu cat de mult este urmarita campania pentru alegerile prezidentiale si cat de mult este ocupat spatiul public cu ceea ce se intampla acum, cu toate aceste anchete, arestari, audieri, procuratura, ofiteri acoperiti. Toata campania electorala este paralizata si nu stiu daca cetatenii vor avea in aceste conditii posibilitatea sa evalueze programele candidatilor, sa discute, sa urmareasca, sa vada profilul candidatilor. Am multe indoieli in aceasta privinta", a spus Tariceanu.

Intrebat daca se teme de ceva cu privire la ziua votului, el a afirmat ca alegerile sunt "perturbate", iar in acest context cetatenii nu au posibilitatea de a urmari candidatii si de a face o alegere "pertinenta".

"Ma tem ca aceste alegeri, in loc sa fie niste alegeri care sa dea posibilitatea cetatenilor sa urmareasca candidatii si sa faca o alegere pertinenta, in cunostinta de cauza, sunt niste alegeri cum nu au mai fost din 1990 pana incoace, perturbate de cu totul si cu totul alte lucruri. (...) Sigur, vorbim despre independenta justitiei si respect si independenta, si justitia, trebuie sa isi faca treaba, dar nu ma pot abtine sa nu remarc ca toate aceste lucruri se intampla exact acum, cu dosare care puteau sa fie anchetate sau, ma rog, martorii anchetati de luni de zile, poate si mai mult", a afirmat Tariceanu.

El a facut referire la dosarul fraudei la referendum, care este unul vechi, intrebandu-se daca audierile nu puteau fi facute intr-un alt moment.

"Adica, discutam despre frauda la referendum, nimic nu imi repugna mai mult decat frauda la alegeri, dar doi ani de zile nu au avut timp sa ii ancheteze pe cei care i-au chemat acum, in miez de noapte, la ancheta la DNA? Lucrurile acestea nu arata ca justitia functioneaza asa cum trebuie, adica echidistanta, echilibrata, independenta", a concluzionat Calin Popescu Tariceanu, care a participat sambata la Targul de toamna de la Magureni.

#Calin Popescu Tariceanu presedintie, #campanie alegeri prezidentiale, #alegeri prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014