Antonescu: PNL nu va negocia pentru modificarea actualei guvernari

Duminica, 22 Martie 2009, ora 14:23
1098 citiri
Antonescu: PNL nu va negocia pentru modificarea actualei guvernari

PNL nu va intra in negocieri pentru modificare structurii actualei guvernari si va lupta in continuare din opozitie, a anuntat, duminica, noul presedinte al partidului, Crin Antonescu, cu ocazia primei conferinte de presa in aceasta calitate.

"Un partid trebuie sa fie mereu pregatit sa guverneze. Eu nu intentionez sa intru intr-o negociere pentru modificarea actualei guvernari. Este o coalitie care si-a asumat un lucru greu, si anume reducerea efectelor crizei economice. Cineva e la guvernare, cineva e la opozitie. Avem datoria sa facem o opozitie puternica, eficace si corecta", este de parere Antonescu.

In ceea ce priveste lupta pentru presedintia Romaniei, liderul PNL sustine ca principala motivatie de a veni la carma PNL a fost aceea de a ajuta partidul sa aiba un rezultat bun la legerile din toamna.

Totodata, Crin Antonescu vede alegerile prezidentiale cu un tur doi in care lupta se va da intre Traian Basescu si reprezentantul PSD.

"Chiar daca nu exista doar Traian Basescu, daca va exista turul doi se va duce intre acesta si reprezentantul PSD, cel mai probabil Mircea Geoana", a adugat Antonescu.

"Deocamdata nu as vrea sa discutam despre Cotroceni pentru ca ne aflam in Aviatorilor. O sa avem si o discutie si o decizie in partid asupra desemnarii unui candidat la presedintia Romaniei. Campania electorala incepe abia la toamna, dar este o urgenta in sens politic", a mai spus acesta.

Pana atunci, prioritatea PNL este aceea de a finalzia lista cu participantii la europarlamentare, care va fi facuta publica saptamana viitoare.

"Vom avea doua intalniri pe aceasta tema, suntem intr-un calendar in care la inceputul lunii aprilie trebuie sa dam o lista finala si sa ne pregatim apoi de campania electorala. Avem o lista de posbili candidati, sunt circa 20 din care se va alege si vor fi pusi in fruntea listei", a completat Antonescu.

Acesta a adugat si ca propunerea sa pentru functia de secretar general ar putea fi Radu Stroe si ca ultimul Congres al PNL a fost un congres care a incheiat o competitie corecta, iar cel mai important moment l-a reprezentat acela cand, "impreuna cu Calin Popescu Tariceanu si Mircea Ionescu Quintus am dat imaginea continuitatii, coeziunii si schimbarii de stafeta".

Citește și:
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”. Acuzațiile aduse ministrului liberal Virgil Popescu
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”. Acuzațiile aduse ministrului liberal Virgil Popescu
În toiul votului pentru aderarea la Schengen, coaliția de guvernare este cuprinsă de noi tensiuni după ce ministrul Energiei a prezentat un OUG despre care opoziția a spus că ar fi o „taxă...
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Pe lângă rocada premierilor din coaliție care ar trebui să aibă loc în luna mai 2023, PSD și PNL urmează să schimbe și mai multe ministere. Social-democrații au dat, însă, semnale că...